Σας αρέσει ο κρεμώδης, βουτυρένιος πουρές; Έχουμε την τέλεια συνταγή!

Για το πιο νόστιμο ξεκίνημα της νέας χρονιάς

Σε άλλους αρέσει αφράτος, σε άλλους σβολιασμένος, σε άλλους με τυρί, ο πουρές γενικά δέχεται άπειρες παραλλαγές για κάθε γούστο. Εμείς, για την πρώτη μέρα του 2014, σας προτείνουμε τον πιο κρεμώδη πουρέ που έχετε δοκιμάσει ποτέ, ένα κανονικό δώρο για τον ουρανίσκο σας!

Υλικά
1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρά κομμάτια

1/4 - 1/2 κούπα γάλα

4κ.σ. βούτυρο, και λίγο ακόμα για το σερβίρισμα

1 μεγάλο αβγό
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
1. Βάλτε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ρίξτε νερό μέχρι να τις καλύψετε. Αφήστε τις να πάρουν μια βράση και έπειτα χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τις να σιγοβράζουν για 15 λεπτά ή μέχρι να είναι τόσο μαλακές ώστε να τρυπιούνται με το πιρούνι.
2. Στραγγίξτε τις και ξαναβάλτε τις στη κατσαρόλα. Προσθέστε 1/4 κούπας γάλα και 4κ.σ. βούτυρο και λιώστε τις με το ειδικό εργαλείο ή με μια πιρούνα μέχρι να μην μείνει κανένας σβόλος.
3. Σπάστε το αβγό στη μέση του πουρέ και ανακατέψτε καλά μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς στο μείγμα. Αν χρειαστεί, ρίξτε λίγο ακόμα γάλα για να πετύχετε τo κατάλληλο «δέσιμο». Ρίξτε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα σας και σερβίρετε με λίγο βούτυρο στη κορυφή.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ