Αφράτο και μυρωδάτο ριζότο με άγριο ρύζι και μανιτάρια

Αφράτο και μυρωδάτο ριζότο με άγριο ρύζι και μανιτάρια

Ένα πιάτο που πάει παντού!

Το ρύζι είναι το τέλειο συνοδευτικό για κάθε φαγητό και το πιλάφι αυτό είναι σίγουρα η ασφαλής επιλογή. Δοκιμάστε να το φτιάξετε και δεν θα χάσετε.

Υλικά

1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο
1 κούπα άγριο ρύζι
1 κούπα φρέσκα μανιτάρια σαμπινιόν κομμένα
1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
2 κούπες νερό
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε ένα βαθύ τηγάνι κάψτε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
2. Ρίξτε μέσα το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και σοτάρετε τα για 5 λεπτά.
3. Ρίξτε το ρύζι για πάρει μία γεύση και προσθέστε το νερό.
4. Μόλις πάρει βράση, αφήστε το ρύζι σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα.
5. Βγάλτε το από τη φωτιά και σκεπάστε το με μία πετσέτα και ένα καπάκι.
6. Αφήστε το να τραβήξει όλα τα υγρά και το ριζότο σας είναι έτοιμο.