Γευστική πανδαισία: Τηγανητές φέτες χαλουμιού με λαχανικά

Γευστική πανδαισία: Τηγανητές φέτες χαλουμιού με λαχανικά

Αγαπάμε τα λαδερά φαγητά και όταν αυτά δεν θέλουν πολύ κόπο για να γίνουν είναι το καλύτερο πράγμα που μπορεί να συμβεί στην κουζίνα. Ακριβώς όπως και η παρακάτω συνταγή.

Υλικά
200 γρ. χαλούμι
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά σπόρους μουστάρδας
200 γρ. μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
100 γρ. κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
10 μανιτάρια κομμένα σε κύβους
1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 ελιές άγουρες κομμένες σε κύβους
1 κουταλιά ξίδι μπαλσάμικο
Αποξηραμένο βασιλικός
Αλάτι
Μέντα
Μαϊντανός

Εκτέλεση
1. Κάψτε σε ένα μεγάλο τηγάνι το λάδι και ρίξτε τους σπόρους μουστάρδας.
2. Ρίξτε όλα τα λαχανικά και αφήστε τα στο τηγάνι για δέκα λεπτά και βγάλτε τα από τη φωτιά αν έχουν μαλακώσει.
3. Ρίξτε το ξίδι και αλατοπιπερώστε, αφού έχετε βγάλει το τηγάνι από τη φωτιά.
4. Μόλις κρυώσει λίγο το φαγητό σας προσθέστε τα βότανα.
5. Κόψτε το χαλούμι σε φέτες και τηγανίστε το από κάθε πλευρά μέχρι να μαλακώσει.
6. Απλώστε τις φέτες και γαρνίρετε με μία κουταλιά από τα λαχανικά σας.