Το πιο «εξωτικό» ρύζι κατευθείαν από τη Χαβάη

Το πιο «εξωτικό» ρύζι κατευθείαν από τη Χαβάη

Ζαμπόν, ανανάς και ρύζι φτιάχνουν μια ακαταμάχητη λιχουδιά.

Δεν χρειάζεται να ξοδευτείτε για να φτιάξετε ένα ιδιαίτερο, πρωτότυπο και πεντανόστιμο πιάτο κάποιας εξωτικής κουζίνας. Η ακόλουθη συνταγή για χαβανέζικο ρύζι είναι πανεύκολη, οικονομική και, κυρίως, απίστευτα απολαυστική!

Υλικά
2κ.σ. βούτυρο
2μιση κούπες ζαμπόν σε κυβάκια, σοταρισμένα
2 πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κονσέρβα ανανά, σε κύβους, στραγγισμένος
1 1/3 κούπα χυμός ανανά
1κ.σ. μηλόξιδο και άλλη 1κ.γ.
2κ.σ. καστανή ζάχαρη
2κ.γ. μουστάρδα
2κ.σ. καλαμποκάλευρο
4 κούπες βρασμένο ρύζι, ζεστό

Εκτέλεση
1. Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε μέσα στο ζαμπόν, τα κρεμμύδια και τον ανανά και σοτάρετέ τα για 5 λεπτά. Βάλτε τα στην άκρη.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμείξτε τον χυμό ανανά με το ξίδι, την καστανή ζάχαρη, την μουστάρδα και το καλαμποκάλευρο. Ανακατέψτε τα καλά και περιχύστε με το μείγμα το περιεχόμενο στο τηγάνι.
3. Βάλτε πάλι το τηγάνι στη φωτιά και μαγειρέψτε όλα τα υλικά σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθούν καλά και να «δέσουν», για περίπου 5 λεπτά.
4. Ρίξτε τη σος που θα δημιουργηθεί πάνω σε αχνιστό, λευκό ρύζι και σερβίρετε.