Η συνταγή για το καλύτερο ριζότο (τελεία και παύλα)

Απλό, λιτό, απέριττο, το πιο νόστιμο ριζότο που έχετε φάει ποτέ.

Θα χρειαστείτε μισή ωρίτσα, μόλις, για να δημιουργήσετε ένα συγκλονιστικό πιάτο από τα πιο αγνά υλικά. Μοσχομυριστό, αφράτο, κρεμώδες ριζότο με σαφράν που θα σας πάρει τα μυαλά.

Υλικά
5 κούπες ζωμός κοτόπουλου
1 πρέζα σαφράν
5κ.σ. βούτυρο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
1 1/2 κούπα ρύζι για ριζότο
1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
1. Βάλτε τον ζωμό να πάρει μια βράση, και έπειτα αφήστε τον να σιγοβράζει σε χαμηλή φωτιά. Στο μεταξύ, πάρτε λίγο ζωμό με την κουτάλα και ρίξτε τον σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύοντάς τον με το σαφράν.
2. Βάλτε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά να λιώσει. Προσθέστε τα κρεμμύδια ανακατεύοντας συνεχώς και σοτάρετέ τα για 2 λεπτά. Έπειτα προσθέστε το σκόρδο και συνεχίστε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, μέχρι να μαλακώσουν, όχι να πάρουν χρώμα.
3. Προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε καλά μέχρι οι κόκκοι να φουσκώσουν. Τότε ρίξτε μέσα λίγο ζωμό, το μείγμα ζωμού με σαφράν και αλατοπιπερώστε. Χαμηλώστε τη φωτιά και συνεχίστε το ανακάτεμα, μέχρι τα υγρά να απορροφηθούν. Συνεχίστε να προσθέτετε ζωμό, αφήνοντας να απορροφηθεί τελείως μέχρι να ξαναπροσθέσετε. Μην σταματάτε το ανακάτεμα. Μετά από 20-25 λεπτά το ρύζι θα πρέπει να είναι μαλακό και το ριζότο να έχει γίνει κρεμώδες και να έχει πάρει χρώμα.
4. Πάρτε το ριζότο από τη φωτιά και προσθέστε τα 2/3 της παρμεζάνας και την 1κ.σ. βούτυρο που έμεινε, ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσουν. Αλατοπιπερώστε και σερβίρετέ το ζεστό, πασπαλίζοντας με την υπόλοιπη παρμεζάνα.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ