Αυτό το Σαββατοκύριακο οφείλεις να φτιάξεις στο σπίτι τις πιο αυθεντικές παριζιάνικες κρέπες

Ερμιόνη Σαρρή
Αυτό το Σαββατοκύριακο οφείλεις να φτιάξεις στο σπίτι τις πιο αυθεντικές παριζιάνικες κρέπες

Αν έχεις βρεθεί ποτέ στο Breizh Café, τότε το έπιασες το μήνυμα!

Σαββατοκύριακο σημαίνει… φαγητό και ξεκούραση. Οκ, μέχρι πριν από 2-3 χρόνια υπήρχε και η λέξη clubbing σε όλο αυτό το σκηνικό αλλά τώρα αρκούμαστε σε μερικά χαλαρά ποτάκια καθώς προτιμάμε η Κυριακή να μας βρει για brunch παρά για hangover.

Αν θες όμως να μπεις στην κουζίνα και να εκπλήξεις τον καλό σου, τους φίλους σου ή ακόμα και τον ίδιο σου τον εαυτό, μη διστάσεις να βάλεις το τηγάνι πάνω στη φωτιά και να ετοιμάσεις τις αυθεντικές παριζιάνικες κρέπες του Breizh Café. Όσες έχουν επισκεφτεί την πόλη του Φωτός, ήδη γλείφουν τα δάχτυλά τους.

Υλικά για 32 μερίδες:

12 βιολογικά αυγά

300g καστανή ζάχαρη

1kg αλεύρι σίτου

2 λίτρα γάλα

Ελαφρώς αλατισμένο βούτυρο

Μαύρη ζάχαρη, για το σερβίρισμα

Tips για την εκτέλεση:

Μόλις έχεις έτοιμο το μείγμα, μπορείς να ρίξεις μέσα λίγο ξύσμα λεμονιού ή μία κουταλιά της σούπας ρούμι.

Φτιάξε το μείγμα, λίγο πριν σερβίρεις τις κρέπες για μην το τοποθετήσεις στο ψυγείο.

Ρίξε λίγο βούτυρο στο τηγάνι, λίγο πριν ρίξεις μέσα τις κουταλιές του μείγματος. Υπολόγισε πως κάθε μερίδα είναι 50γρ. μείγματος.

Ενώ έχει ψηθεί η κρέπα, δίπλωσε τη σε τριγωνική μορφή και έπειτα βγάλε την από το τηγάνι.

Μόλις την τοποθετήσεις στο πιάτο, πρόσθεσε ελάχιστο βούτυρο και πασπάλισε τη με μαύρη ζάχαρη.