Μυζηθρόπιτα της γιαγιάς, τραγανή και μυρωδάτη

Μυζηθρόπιτα της γιαγιάς, τραγανή και μυρωδάτη

Ό,τι καλύτερο για ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο.

Από τις πλέον παραδοσιακές και αγαπημένες συνταγές, μια πίτα που όλοι αγαπάνε και φέρνει αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια.

Υλικά
500γρ. φύλλο χωριάτικο
½ κιλό τυρί μυζήθρα (αλμυρή)
½ κιλό τυρί μυζήθρα (γλυκιά)
4 αβγά
1 κούπα γάλα
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180C.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ θρυμματίζετε τα τυριά. Στη συνέχεια ρίχνετε τον άνηθο, το μαϊντανό, το γάλα, τα αβγά και το πιπέρι. Ανακατεύετε καλά την γέμιση να πάνε τα υλικά παντού.
3. Απλώνετε τα μισά φύλλα καλά λαδωμένα σε ένα ταψί και αδειάζετε μέσα την γέμιση ομοιόμορφα, μέχρι να πάει παντού.
3. Σκεπάζετε την γέμιση με τα υπόλοιπα φύλλα, καλά λαδωμένα και αυτά. Ψήνετε την μυζηθρόπιτα σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ροδίσει και να γίνουν τα φύλλα σας τραγανά. Την αφήνετε να κρυώσει ελαφρά και σερβίρετε.