Tα πιο νόστιμα, σπιτικά quesadillas με μπέικον και τσένταρ

Tα πιο νόστιμα, σπιτικά quesadillas με μπέικον και τσένταρ

Λίγος αέρας μεξικού φτάνει για να δημιουργήσετε ένα υπέρ-πεντανόστιμο πιάτο.

Μια νόστιμη συνταγή που γίνεται γρήγορα και τρώγεται ακόμα πιο γρήγορα!

Υλικά
4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
1/4 κ.γ. κύμινο
1/4 κ.γ. κόλιανδρο τριμμένο
3/4 φλιτζ. τσένταρ τριμμένο
3 τορτίγιες
1/4 φλιτζ. sour cream (ή γιαούρτι στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά)
Φρέσκια ντομάτα κομμένη σε ζάρια
Φρέσκο κόλιανδρο για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200C. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνετε το μπέικον και το μαγειρεύετε μέχρι να γίνει σχεδόν τραγανό, για 3 -4 λεπτά. Απομακρύνετε από τη φτιά και το βάζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
2. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε την κόκκινη πιπεριά, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το κύμινο κ τον κόλιανδρο και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια.
3. Απλώστε σε ένα ρηχό ταψί αντικολλητικό χαρτί κουζίνας, τοποθετήστε πάνω τις τορτίγιες, μοιράστε σε κάθε μία το τσένταρ, το μπέικον και το μείγμα με τα κρεμμυδάκια. Διπλώστε τις τορτίγιες και βάλτε τις στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί, για 8 με 10 λεπτά.
4. Σερβίρετε κόβοντας την κάθε τορτίγια στα 4, με συνοδευτικά την φρέσκια ντομάτα με τον κόλιανδρο και την sour cream (ή το γιαούρτι)