Πίτα ξεσκέπαστη με κιμά γαλοπούλας και κρούστα Μαγιονέζας Brava

Πίτα ξεσκέπαστη με κιμά γαλοπούλας και κρούστα Μαγιονέζας Brava

Πρωτότυπη και χορταστική πίτα, εξαιρετική επιλογή για τραπέζι πολλών ατόμων

Υλικά

600 γρ. κιμάς γαλοπούλας
1 φύλλο κουρού (υπάρχουν συσκευασίες με κατεψυγμένα)
1 κρεμμύδι ξερό, μεγάλο, ψιλοκομμένο
1 ποτήρι λευκό κρασί (80ml)
40 ml. ελαιόλαδο για σοτάρισμα + επάλειψη
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
200 γρ. μαγιονέζα Brava
200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
100 γρ. τσένταρ τριμμένο
2 κ.σ. Μουστάρδα Brava
1 κ.σ. σουσάμι
Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Αποψύχουμε το φύλλο κουρού στην ψύξη για 3-4 ώρες. Ζεσταίνουμε τα 2/3 του ελαιόλαδου σε ένα μεγάλο τηγάνι και ιδρώνουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε και τον κιμά γαλοπούλας και σοτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για λίγο να εξατμιστεί η αλκοόλη και να πιει τα υγρά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μισή μαγιονέζα, το γιαούρτι, τη μουστάρδα και το τσένταρ, διορθώνουμε το αλάτι και προσθέτουμε πιπέρι. Η γέμιση της πίτας είναι έτοιμη και την αφήνουμε να κρυώσει ώστε να μην μαλακώσει το φύλλο κουρού όταν θα προσθέσουμε τη γέμιση.

Λαδώνουμε με ένα πινέλο το ταψί μας ή την ταρτιέρα και απλώνουμε το φύλλο. Κόβουμε όσο περισσεύει και το κρατάμε στην άκρη. Τοποθετούμε τη γέμιση ομοιόμορφα σε στρώση 2,5-3 εκατοστά. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη μαγιονέζα με το κεφαλοτύρι και δημιουργούμε τη στρώση της κρούστας. Πασπαλίζουμε με του σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30 στους 200ο C (ανάλογα την ένταση του φούρνου, ίσως χρειαστεί και λίγο παραπάνω).

Θα πρέπει να ελέγξουμε πως το φύλλο από κάτω έχει ψηθεί και είναι κριτσανιστό. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε για λίγο να κρυώσει ώστε τα κομμάτια να στέκονται και να μην διαλύονται.

http://www.facebook.com/groups/bravaproducts