Κρεμώδες σουφλέ παρμεζάνας

Παρμεζάνα, μετσοβόνε και αυγά συνδυάζονται σε ζεστά, λαχταριστά σουφλέ με τις οδηγίες του chef Ιωσήφ Συκιανάκη.

 

Ο chef του εστιατορίου «Barbarosa» στην Πάρο, Ιωσήφ Συκιανάκης, προτείνει αυτό το ζεστό, λαχταριστό πιάτο φτιαγμένο με απλά υλικά σε 5 βήματα.

Υλικά
550 γραμμάρια τυρί παρμεζάνα (τριμμένη)
200 γραμμάρια τυρί μετσοβόνε (τριμμένο)
200 γραμμάρια βούτυρο (λιωμένο)
80 γραμμάρια αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας pesto
13 κρόκοι αυγών
6 ασπράδια αυγών

Εκτέλεση
1. Ανακατέψτε σε μία λεκάνη την παρμεζάνα και το μετσοβόνε. Προσθέστε και το λιωμένο (όχι καυτό) βούτυρο και το αλεύρι και ανακατέψτε τα όλα καλά μαζί.
2. Σε μία άλλη λεκάνη χτυπήστε τους κρόκους με το pesto (να αφρατέψουν) και στην συνέχεια ενσωματώστε τους στο προηγούμενο μείγμα.
3. Χτυπήστε τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέστε κι αυτά στο προηγούμενο μείγμα σας.
4. Μοιράστε το μείγμα του σουφλέ σε αλουμινένια σκεύη τα οποία προηγουμένως έχετε αλείψει καλά με βούτυρο και με αλεύρι (προσοχή: γεμίστε τα σκεύη με το μείγμα έως επάνω).
5. Ψήστε στους 190 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο, για 7–8 λεπτά περίπου. Σερβίρετε τα σουφλέ σας ζεστά, προσθέτοντας αν θέλετε από πάνω μία κουταλιά ζεστής κρέμας τυριών και καβουρδισμένα αμύγδαλα.

 

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ