Τάρτα με πράσο και τυριά

Ο έμπειρος chef Δημήτρης Νίκολης σας βάζει στην κουζίνα για να ετοιμάσετε ένα λαχταριστό ορεκτικό εύκολα και γρήγορα.

Ένα ορεκτικό που τρώγεται ζεστό ή κρύο, έτοιμο εύκολα και γρήγορα με τις οδηγίες του chef Δημήτρη Νίκολη.

Υλικά
Για τη βάση
2 και ½ φλιτζάνι αλεύρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3/4 του φλιτζανιού βούτυρο
6 κουταλιές της σούπας νερό

Για τη γέμιση
1 μεγάλο πράσο, καθαρισμένο και κομμένο σε ροδέλες
1 φλιτζάνι φέτα, τριμμένη
1/2 φλιτζάνι κασέρι, τριμμένο
1/2 φλιτζάνι γραβιέρα, τριμμένη
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 αυγό
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Δουλέψτε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της βάσης μαζί μέχρι να έχετε μια ζύμη. Στρώστε τη σε μια φόρμα για τάρτα και με ένα μαχαίρι κόψτε τα κομμάτια που περισσεύουν. Με ένα πιρούνι κάντε τρύπες στη βάση της τάρτας και μετά τοποθετήστε τη φόρμα σας με τη ζύμη στο ψυγείο για 20 λεπτά.
2. Για τη γέμιση ζεστάνετε λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρετε ελαφρά το πράσο μέχρι να ανοίξει το χρώμα του και να «γυαλίσει» λίγο. Αλατοπιπερώστε το ελαφρά (μην το αφήσετε να μαλακώσει πολύ).
3. Χτυπήστε στο μπλέντερ το μισό φλιτζάνι φέτα, το κασέρι, την γραβιέρα, την κρέμα γάλακτος και το αυγό. Στρώστε το μείγμα σας αυτό πάνω από τη βάση της τάρτας. Από πάνω απλώστε το σοταρισμένο πράσο. Πασπαλίστε με το μοσχοκάρυδο και την υπόλοιπη φέτα.
4. Ψήστε την τάρτα για περίπου 25–30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η ζύμη και να πήξει το μείγμα των τυριών. Αφήστε για λίγο να κρυώσει η τάρτα σας και σερβίρετέ την.

Διαβάστε επίσης:

Κοτόπουλο πικάντικο με σαφράν

Μυρωδάτο μοσχαράκι μπύρας

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ