Τυρόπιτα με σπανάκι και μυρωδικά έτοιμη σε 3 απλά βήματα!

Παραδοσιακή πίτα της γιαγιάς από τα χεράκια σας.

Εντάξει φύλλο μπορεί να βαριέστε να ανοίξετε (σας καταλαβαίνουμε) μια σπανακοτυρόπιτα όμως πρέπει να ξέρετε να την κάνετε, έτσι, για την τιμή των όπλων. Όταν μάλιστα η συνταγή είναι τόσο εύκολη και απλή και το αποτέλεσμα τόσο λαχταριστό, δεν θέλετε άλλη αφορμή!

Υλικά
2 φύλλα ζύμης (σφολιάτα, ιδανικά)
1 πακέτο κομμένο και κατεψυγμένο σπανάκι, αποψυγμένο και στραγγισμένο
1/2κ.γ. αλάτι
1/2κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/4κ.γ. μοσχοκάρυδο
420γρ. τυρί ρικότα
220γρ. τυρί μοτσαρέλα
1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
2 κούπες τυρί τσένταρ σε κύβους

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Απλώστε το ένα φύλλο σε ένα γυάλινο πιρέξ και πιέστε το καλά να κολλήσει στον πάτο.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμείξτε το σπανάκι, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, την ρικότα, τη μοτσαρέλα, την παρμεζάνα και το τσένταρ. Ανακατέψτε καλά και ρίξτε το μείγμα στο πιρέξ, πάνω στο φύλλο. Απλώστε από πάνω το δεύτερο φύλλο και κόψτε όση ζύμη περισσεύει.
3. Ψήστε την πίτα στους 180C για 40 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα η ζύμη και το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από μέσα. Αφήστε την να σταθεί για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα κόψτε την.

COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies