Η απόλυτη πίτσα του Μουντιάλ: Σπιτική ζύμη, μοτσαρέλα, πιπεριές και… κεφτεδάκια!

Η απόλυτη πίτσα του Μουντιάλ: Σπιτική ζύμη, μοτσαρέλα, πιπεριές και… κεφτεδάκια!

Δεν έχετε ξαναφάει τέτοιο αριστούργημα.

Τα έχουμε ξαναπεί, το Μουντιάλ θέλει την πίτσα του, το σουβλάκι του, τα σαντουιτσάκια του, γενικά ό,τι πιο απλό και σε junk υπάρχει. Επειδή όμως δε θέλουμε να τελειώσει και να έχουμε φτάσει 100 κιλά έκαστος, γιατί να μη φτιάξουμε το δικό μας, σπιτικό «junk food» με αγνά υλικά και τη δική μας επιμέλεια; Πάρτε για παράδειγμα αυτή τη φανταστική πίτσα. Θέλει λίγο χρόνο να ετοιμαστεί, σίγουρα, αλλά πιστέψτε μας, θα πάθετε πλάκα -και εσείς και οι άντρες της παρέας.

Υλικά

για τη ζύμη
1 1/8 κούπα ζεστό νερό
3κ.σ. ξηρή μαγιά
1κ.σ. μέλι
1κ.σ. ελαιόλαδο
2 2/3 κούπας αλεύρι ολικής αλέσεως
1κ.γ. αλάτι

για την πίτσα
1/2 πακέτο μικρά κεφτεδάκια (είτε δικά σας αν έχουν ξεμείνει, είτε κατεψυγμένα)
1/2κ.σ. ελαιόλαδο
1 1/2 κούπα σάλτσα ντομάτας
120γρ. γραβιέρα αμφιλοχίας ή πεκορίνο, τριμμένα
240γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, κομμένη σε φέτες
1 βάζο ψητές κόκκινες πιπεριές

Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμείξτε το νερό, τη μαγιά, το μέλι και το λάδι. Ανακατέψτε με ένα κουτάλι και αφήστε το μείγμα να «κάτσει» μέχρι να αφρίσει, περίπου 10 λεπτά. Προσθέστε 2 κούπες αλεύρι και το αλάτι, ανακατεύοντας με το κουτάλι μέχρι η ζύμη να δέσει αλλά να είναι κολλώδης. Χρησιμοποιήστε τα χέρια και φτιάξτε μια μπάλα με τη ζύμη. Δουλέψτε την με τα χέρια μαζί με τα υπόλοιπα 2/3 κούπας αλεύρι σε αλευρωμένη επιφάνεια για λίγα λεπτά.
2. Λαδώστε το ίδιο μπολ και βάλτε μέσα τη ζύμη, γυρίζοντάς τη ώστε να λαδωθεί παντού. Καλύψτε με μια πετσέτα και αφήστε τη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 1-1/2 ώρα.
3. Όσο η ζύμη φουσκώνει, φτιάξτε τα κεφτεδάκια. Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το λάδι. Αφήστε τα να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές, μαγειρεύοντάς τα για 5-6 λεπτά. Βγάλτε τα από τη φωτιά και αφήστε τα να κρυώσουν λίγο.
4. Όταν η ζύμη φουσκώσει, ρίξτε την σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Με τα χέρια ή με πλάστη, δώστε της το επιθυμητό σχήμα και βάλτε την σε ένα ταψί. Βάλτε πάλι την πετσέτα από πάνω και αφήστε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά.
5. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C. Απλώστε τη σάλτσα πάνω στη ζύμη και καλύψτε την με τη γραβιέρα. Προσθέστε τα κεφτεδάκια, τη κομμένη μοτσαρέλα και τις κόκκινες πιπεριές. Ψήστε την πίτσα για 30-35 λεπτά ή μέχρι η ζύμη να πάρει χρώμα και το τυρί να αρχίσει να αφρίζει.