Τραγανό, υπέροχο και καλοκαιρινό ντοματόψωμο

Τραγανό, υπέροχο και καλοκαιρινό ντοματόψωμο

Αγνά υλικά φτιάχνουν το πιο νόστιμο, σπιτικό ψωμάκι.

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σαν ορεκτικό, σαν συνοδευτικό ή απλά σαν ένα τέλειο, μεσογειακό σνακ για τις ώρες που σας πιάνει η λιγούρα στην παραλία ή στο σπίτι. Ό,τι κι αν επιλέξετε, αυτό το ντοματόψωμο θα γίνει σίγουρα ένα από τα πιο αγαπημένα σας καλοκαιρινά σνακ.

Υλικά
2 μπαγκέτες, κομμένες κατά μήκος στη μέση
1/3 κούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση
3 ώριμες μεγάλες ντομάτες
αλάτι κοσέρ ή θαλάσσης

Εκτέλεση
1. Ψήστε τις μπαγκέτες σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρυσοκαφέ χρώμα.
2. Αλείψτε τις με το ελαιόλαδο και τρίψτε τις παντού με τις σκελίδες σκόρδου και τις ντομάτες, από την κομμένη τους πλευρά. Πασπαλίστε τις με αλάτι, κόψτε τις σε φέτες και απολαύστε.