Γλυκό καλαμποκόψωμο: Μια συνταγή που θα λατρέψετε

Ακόμα κι αν δεν είστε φαν του ψωμιού!

Το ψωμί καλαμποκιού δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, είναι όμως το τέλειο comfort food, απολαυστικό, λίγο γλυκό και τέλεια συνοδεία με το φαγητό, ενώ είναι ιδανικό ακόμα και για πρωινό. Εμείς σας βρήκαμε μια υπέροχη, απλή και τίμια συνταγή, που γίνεται μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

Υλικά
1 κούπα καλαμποκάλευρο
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/3 κούπας λευκή ζάχαρη
2κ.σ. baking powder
1κ.γ. αλάτι
2/3 κούπας φυτικό λάδι
1/3 κούπας λιωμένο βούτυρο
2κ.σ. μέλι
4 αβγά, χτυπημένα
2 1/2 κούπες γάλα πλήρες

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175C και λαδώστε ελαφρά ένα ταψάκι.
2. Αναμείξτε το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder και το αλάτι σε ένα μπολ. Προσθέστε το λάδι, το λιωμένο βούτυρο, το μέλι, τα αβγά και το γάλα και ανακατέψτε καλά μέχρι το μείγμα να υγρανθεί.
3. Ρίξτε το μείγμα μέσα στο ταψί και ψήστε το για 45 λεπτά, μέχρι η κορυφή του ψωμιού να πάρει χρώμα και να αρχίσει να σπάει.

COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ