Η πιο εύκολη ζύμη για πίτσα από τον Jamie Oliver!

Η πιο εύκολη ζύμη για πίτσα από τον Jamie Oliver!

Έτοιμη σε λιγότερο από δέκα λεπτά! 

Αν η ιδέα της σπιτικής πίτσας, με ζυμάρι από τα χεράκια σας, σάς φαίνεται μπελαλίδικη αυτή εδώ η συνταγή του Jamie Oliver θα σας αλλάξει γνώμη- και μάλιστα σε λιγότερο από 10 λεπτά!

Την βρήκαμε στο βιβλίο του 30-Minute Meals ("30λεπτα Γεύματα", εκδόσεις Διόπτρα), την δοκιμάσαμε και ενθουσιαστήκαμε! Τα υλικά υπάρχουν ήδη στην κουζίνα σας, οπότε δεν έχετε παρά να διαβάσετε τη συνταγή, να αυτοσχεδιάσετε με ό,τι υπάρχει στο ψυγείο σας για topping, και να την απολαύσετε- σήμερα το βράδυ κιολας!

Θα χρειαστείτε

1 1/2 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, και λιγο έξτρα για αλεύρωμα

1/2 φλιτζ. χλιαρό νερό

Πώς θα την ετοιμάσετε: Ανάψτε το μάτι της κουζίνας σας, βάλτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταίνεται και αλευρώστε μια καθαρή επιφάνεια. Ρίξτε σε ένα μίξερ το αλεύρι, γεμίστε το ίδιο φλιτζάνι με χλιαρό νερό και ρίξτε το στο αλεύρι με μια ιδέα αλάτι και ελάχιστο ελαιόλαδο. Χτυπήστε τα καλά μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη με απαλή υφή και μεταφέρετε τη ζύμη στην αλευρωμένη επιφάνεια. Αλευρώστε την επιφάνειά της και τον πλάστη- η ζύμη θα είναι αρκετά "υγρή", οπότε να είστε γενναιόδωροι με το αλεύρι. Ανοίξτε τη ζύμη σε πάχος 1 εκατοστού. Ρίξτε στο τηγάνι ελάχιστο ελαιόλαδο, αλευρώστε τη ζύμη και διπλώστε τη απαλά σε μισοφέγγαρο. Διπλώστε τη ξανά στη μέση, μεταφέρετε τη ζύμη στο τηγάνι, ξεδιπλώστε τη και πιέστε τη με τα δάχτυλά σας ώστε να απλωθεί καλά. Αν δεν έχετε μεγάλο τηγάνι, μπορείτε να χωρίσετε τη ζύμη στη μέση και να φτιάξετε δύο πίτσες.

Το σχόλιό μας: Αν και τόσο απλή, χωρίς μαγιά, αυτή η ζύμη είναι πολύ νόστιμη και ψήνεται γρήγορα στο τηγάνι. Ο Jamie Oliver προτείνει, αφού απλώσετε τα υλικά που θέλετε για topping, να βάλετε το τηγάνι κάτω από το καυτό grill για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Εμείς, επειδή βιαζόμασταν, απλώσαμε το τυρί ενώ η πιτσα ήταν μέσα στο τηγάνι, ζεστή, και αφού έλιωσε προσθέσαμε αλλαντικά, φρέσκια ντομάτα και τέλος λιγα φυλλαράκια βασιλικού.