Ασιατική σαλάτα με σπανάκι

Ασιατική σαλάτα με σπανάκι

Μία ασυνήθιστη σαλάτα με σπανάκι, κοτόπουλο, noodles, σως από σουσάμι και τζίντζερ και φέτες από μανταρίνι, μπορεί μόνο να είναι πανδαισία χρωμάτων και γεύσεων. Επειδή η σαλάτα, σαν πιάτο, είναι αρκετά υποτιμημένη στο καθημερινό μενού μας, σας προτείνουμε μία ολοκληρωμένη σαλάτα με σπανάκι και κοτόπουλο, ιδανική και ως ένα γευστικό και με λίγα λιπαρά κυρίως πιάτο.

Υλικά

2 τσαμπιά σπανάκι

½ κιλό φιλετάκια στήθος κοτόπουλο

3 κρεμμυδάκια

1 πακέτο noodles ρυζιού

½ κούπα ψημένα αμύγδαλα

1 κουταλιά σούπας σουσάμι

2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

8 φέτες μανταρίνι

1 κούπα χυμό πορτοκάλι

Εκτέλεση
1.Καθαρίστε και κόψτε σε μικρές λωρίδες το κοτόπουλο. Βάλτε το σε ένα μπολ με το πορτοκάλι και σκεπάστε με μία μεμβράνη. Αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου μία ώρα.

2.Βγάλτε το κοτόπουλο από το μπολ και κρατείστε στη άκρη τον χυμό για αργότερα. Σε ένα βαθύ ταψάκι τσιγαρίστε το κοτόπουλο για περίπου 7 λεπτά μέχρι αν ροδίσει από όλες τις μεριές. Βγάλτε το από το ταψί και βάλτε το στην άκρη.

3.Βάλτε πάλι το ταψάκι στην φωτιά και σε λίγο λάδι καψαλίστε τα noodles, τα αμύγδαλα και το σουσάμι με προσοχή. Μόλις πάρουν χρώμα αφαιρείτε από την φωτιά.

4.Πλύντε καλά το σπανάκι και βάλτε το σε ένα μεγάλο μπολ. Ψιλοκόψτε τα κρεμμυδάκια και βάλτε τα στο σπανάκι. Προσθέστε τις φέτες μανταρίνι, το κοτόπουλο, τον χυμό πορτοκάλι και το μείγμα με τα αμύγδαλα και ανακατέψτε. Η σαλάτα σας είναι έτοιμη για σερβίρισμα.