Σαλάτα με πένες, ντομάτα, ελιές και φέτα

Μια χορταστική, δροσερή και νόστιμη σαλάτα με ζυμαρικά

Υλικά

500 γρ. πένες μικρές
4 μέτριες, ώριμες, ντομάτες, κομμένες σε κύβους 
1/3 κούπας ελαιόλαδο 
150 γρ. ελιές της αρεσκείας σας,  χωρίς κουκούτσια, χοντροκομμένες
Λίγα φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
300 γρ. φέτα σκληρή, θρυμματισμένη
1/2 κγ ξερή μαντζουράνα ή εστραγκόν (τριμμένα)
λιγη κόκκινη, γλυκιά, πάπρικα
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κσ χυμός λεμονιού
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο για τα ζυμαρικά

Εκτέλεση

Βράζετε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό. Τα αφήνετε 1 περίπου λεπτό λιγότερο από ότι αναφέρει το πακέτο, τα σουρώνετε και τα αφήνετε να κρυώσουν. Ρίξτε τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν. Παράλληλα, μέσα σε μια μεγάλη σαλατιέρα ή μπωλ, βάζετε την ντομάτα, μια καλή πρέζα αλάτι, το μαιντανό και τη ματζουράνα, την πάπρικα, ελαιόλαδο, εστραγκόν και τις ελιές. Ανακατεύετε καλά και το αφήνετε να δέσει λίγα λεπτά. Σε ένα άλλο μπωλ ανακατεύετε καλά τη φέτα, πιπέρι και το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.

Ρίχνετε τα ζυμαρικά στη σαλατιέρα, ανακατεύετε καλά με τα υλικά, περιχύνετε με τη σάλτσα φέτας και σερβίρετε. Αν θέλετε τρίβετε επιπλέον πιπέρι ή τρίβετε κάποιο αλμυρό τυρί.

COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ