Ολόφρεσκη, δροσερή και λαχταριστή γαριδοσαλάτα

Θαλασσινή αύρα στο τραπέζι με τον πιο νόστιμο τρόπο.

Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για μία από τις πλέον καλοκαιρινές σαλάτες, η οποία μπορεί να γίνει τόσο συνοδευτικό όσο και κυρίως γεύμα.

Υλικά (για 4 με 6 μερίδες)
1/2 κιλό γαρίδες
μαρουλόφυλλα για το σερβίρισμα

για τη σος
125ml. μαγιονέζα
1κ.σ. κέτσαπ
1 σταγόνα ταμπάσκο
1κ.σ. worcestershire sauce
λίγες σταγόνες κονιάκ
αλάτι
άσπρο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Βράζετε τις γαρίδες για 5 λεπτά, τις στραγγίζετε καλά, αφαιρείτε τα κελύφη τους και το μαύρο λεπτό εντεράκι από τη ράχη και τις βάζετε στην άκρη.
2. Βάζετε την μαγιονέζα σε ένα μπολ, προσθέτετε το κονιάκ, την κέτσαπ, το ταμπάσκο, τη worcestershire sauce, το αλάτι και το άσπρο πιπέρι και ανακατεύετε το μείγμα με ένα πιρούνι μέχρι να δέσει.
3. Στρώνετε τα μαρουλόφυλλα σε μια σαλατιέρα μέχρι να καλύψετε τον πάτο και έπειτα τοποθετείτε από πάνω τις γαρίδες. Περιχύνετε με την σάλτσα και ανακατεύετε καλά. Αν θέλετε, γαρνίρετε με φέτες λεμονιού πριν την σερβίρετε.

COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ