H τέλεια σαλάτα για το καλοκαίρι: Ψητός σολομός με γκρέιπφρουτ και σαγκουίνι

Γιαμ!

Όποιος σας πει πως τα φρούτα δεν ταιριάζουν στις σαλάτες, οποιαδήποτε σαλάτα, απλά μην τον πιστέψετε. Μεγαλύτερη απόδειξη αυτή η θεϊκή καλοκαιρινή νοστιμιά.

Υλικά
2 φιλέτα σολομού
1/2κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε μικρές φέτες
ελαιόλαδο
8 κούπες σαλάτα της επιλογής σας
1 συσκευασία με φέτες γκρέιπφρουτ, στραγγισμένες
βινεγκρέτ από σαγκουίνι

Για τη βινεγκρέτ:
1/3 κούπας χυμός σαγκουίνι
1κ.σ. μικρά κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2κ.σ. μέλι
1κ.σ. ελαιόλαδο
1κ.γ. μουστάρδα Dijon
1/8κ.γ. αλάτι
1/8κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Λαδώστε το γκριλ και προθερμάνετέ το.
2. Πασπαλίστε τα φιλέτα με αλατοπίπερο και λαδώστε τα, καθώς και τις φέτες κρεμμυδιού. Βάλτε τα στο γκριλ, καλύψτε τα με αλουμινόχαρτο και ψήστε τα για 5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να μαλακώσει ο σολομός και να κόβεται εύκολα.
3. Ρίξτε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ σαγκουίνι σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
4;. Κόψτε τα φιλέτα σε μεγάλες μπουκιές. Βάλτε από 2 κούπες σαλάτα σε 4 πιάτα και ρίξτε από πάνω το σολομό, τα κρεμμύδια και το γκρέιπφρουτ, βάζοντάς τα όπως θέλετε. Περιχύστε στο τέλος την βινεγκρέτ από σαγκουίνι και σερβίρετε.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ