Το «τεστ της σαλάτας» συνεχίζεται: Δύο απίθανες συνταγές με παρθένο ελαιόλαδο Άλτις

Το «τεστ της σαλάτας» συνεχίζεται: Δύο απίθανες συνταγές με παρθένο ελαιόλαδο Άλτις

Εσείς ποια λαχταριστή σαλάτα θα φάτε σήμερα;

Όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία άλλο τόσο έχουμε λαχτάρα για πιο ελαφριά, δροσερά και φρέσκα φαγητά που θα μας προσφέρουν υπέροχες γεύσεις και θα μας χορτάσουν με υγιεινό και απολαυστικό τρόπο. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, το παρθένο ελαιόλαδο Άλτις μας κάνει «το τεστ της σαλάτας» και μας δίνει τις πιο νόστιμες συνταγές για μερικές από τις καλύτερες σαλάτες που έχετε δοκιμάσει! Σήμερα το μενού έχει δύο λαχταριστές προτάσεις για κάθε γούστο:

  • Βραστή σαλάτα λαχανικών εποχής με φρέσκο σταμναγκάθι
    Τόσο απλή κι όμως τόσο γευστική, η σαλάτα με σταμναγκάθι και Άλτις Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδό θα εντυπωσιάσει!

ΥΛΙΚΑ:

2-3 καρότα μεγάλα
2-3 κολοκύθια μέτρια
2-3 τούφες μπρόκολο
2-3 τούφες κουνουπίδι
200 γρ. σταμναγκάθι
Χυμός φρέσκος από 1 λεμόνι
100 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις (Απαλό ή Παραδοσιακό)
Λίγο αλάτι και χονδροτριμμένο πιπέρι
1/2 κουτ. γλυκού κοφτό ρίγανη


Οδηγίες Μαγειρέματος:


1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά και το σταμναγκάθι.
2. Βράζουμε ξεχωριστά τα λαχανικά σε μικρά σκεύη με λίγο αλάτι για να μην χάσουν το χρώμα τους.
3. Όταν βράζουν τα λαχανικά τα τοποθετούμε ζεστά σε μια πιατέλα και τα κόβουμε σε κομμάτια.
4. Στον κάδο του μπλέντερ ρίχνουμε τα 2/3 της ποσότητας από το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις (Απαλό ή Παραδοσιακό), λίγο αλατοπίπερο, τη ρίγανη και τον χυμό του λεμονιού και τα χτυπάμε δυνατά έως ότου ομοιογενοποιηθούν.
5. Περιχύνουμε τα βραστά λαχανικά με το λαδολέμονο.
6. Τέλος, πάνω από βραστά λαχανικά, ρίχνουμε διάσπαρτα το σταμναγκάθι, το ραντίζουμε με το υπόλοιπο Ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

  • Παντζαροσαλάτα με κατίκι Δομοκού
    Δείτε την παντζαροσαλάτα με άλλο μάτι, ακολουθώντας αυτή την συνταγή!

ΥΛΙΚΑ:

1/2 κιλό παντζάρια
120 γρ. κατίκι Δομοκού
2 κουτ. γλυκού φιστίκι Αιγίνης τριμμένο
1 κουτ. γλυκού άνηθος ψιλοκομμένος
1/2 ποτηράκι του κρασιού από τα υγρά του βρασμού των παντζαριών
Ξύσμα από 1/2 λεμόνι
Ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
Χυμός από 1/2 πορτοκάλι
Χυμός από 1/2 λεμόνι
1 κουτ. γλυκού μέλι
80 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις (Απαλό ή Παραδοσιακό)
Ανάλογο αλάτι και χονδροτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες Μαγειρέματος:

1. Βράζουμε τα παντζάρια με αλάτι μέχρι να μαλακώσουν.
2. Σουρώνουμε και κρατάμε λίγα από τα υγρά του βρασμού τους. Τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε φέτες.
3. Σε ένα μπολ ρίχνουμε μέσα το παντζάρι, το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού, τον χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο, λίγο από τα υγρά του βρασμού και το μέλι.
4. Ανακατεύουμε ελαφρά και ρίχνουμε το περιεχόμενο της σαλάτας σε μία πιατέλα ή ένα πιάτο.
5. Τέλος, τοποθετούμε από πάνω ένα κομμάτι κατίκι Δομοκού και περιχύνουμε με τα λίγα υγρά που μας έχουν περισσέψει μέσα στο μπολ κατά το ανακάτεμα.