Μαμαδίστικη συνταγή σκορδαλιάς για να την αλείψεις ακόμη και στο ψωμί σου

Ερμιόνη Σαρρή
Μαμαδίστικη συνταγή σκορδαλιάς για να την αλείψεις ακόμη και στο ψωμί σου

Extra: Με ποιο υλικό μπορείς να αντικαταστήσεις το ψωμί;

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι αφιερωμένη στους λάτρεις της σκορδαλιάς και γενικότερα του σκόρδου. Βλέπεις οι παρέες σήμερα χωρίζονται στα δύο. Υπάρχουν αυτοί που δε θέλουν καν να μυρίσουν τη μυρωδιά της, ούτε και να τη δουν. Υπάρχουμε όμως και εμείς που προτιμούμε να μη μας πλησιάζει άνθρωπος ούτε στα εκατό μέτρα καθώς τη σκορδαλιά θα την έχουμε αλείψει μέχρι και στο ψωμί μας.

Η μαμά μου για ακόμα μία φορά μου έδωσε τα «φώτα» της για το πώς θα φτιάξουμε την πιο σπιτική σκορδαλιά. Μην τη λυπηθείς. Σήμερα, είναι η μέρα της.

Υλικά:

4-5 φέτες ψωμί μουλιασμένες σε νερό

2-3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο

120-150ml. λάδι

Χυμό από ένα λεμόνι

μία χούφτα καρυδόψιχα

Εκτέλεση:

Στίβουμε το ψωμί και κρατάμε μόνο την ψίχα. Έπειτα, το βάζουμε μέσα στο μπλέντερ μαζί με τις σκελίδες του σκόρδου και τα πολτοποιούμε. Ταυτόχρονα, προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι και το λεμόνι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Τέλος, προσθέτουμε την καρυδόψιχα και ανακατεύουμε ξανά πολύ καλά.

Tip: Αν θες αντί για ψωμί, μπορείς να βάλεις πατάτες και 2 κεφαλάκι παντζαριού.