Καρπούζι σε ψητό κρέας: Μια τέλεια καλοκαιρινή σος που θα λατρέψετε

Μπορεί να ακούγεται παράξενο, πιστέψτε μας όμως, δεν θα σταματήσετε να τρώτε!

Μία μάλλον περίεργη σος για τα ψητά γίνεται με το πλέον καλοκαιρινό φρούτο, το καρπούζι. Μη φοβάστε να τη δοκιμάσετε γιατί τα ψητά σας θα αποκτήσουν αξέχαστα έντονη γεύση μόλις τα περιχύσετε με αυτήν και εσείς θα δοκιμάσετε ένα απίστευτα γευστικό πιάτο.

Υλικά
1 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη
1 κ.σ. κρεμμύδι σε σκόνη
1 μπολ καρπούζι κομμένο σε κύβους
1 κούπα κέτσαπ
2 κούπες μαύρη ζάχαρη
2 κουταλιές του γλυκού χυμό λεμόνι

Εκτέλεση
1. Βάλτε σε μία κατσαρόλα το καρπούζι και αφήστε το σε μέτρια φωτιά μέχρι να μελώσει (για περίπου δύο με τρεις ώρες).
2. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα ανακατέψτε.
3. Μετά την πρώτη ώρα βρασμού ρίξτε τα υπόλοιπα υλικά και αφήστε να δέσει η σος.
4. Μόλις το μείγμα καραμελώσει βγάλτε το από τη φωτιά και αφήστε το πάρει θερμοκρασία δωματίου. Η σος για τα ψητά σας είναι έτοιμη και θα δώσει έντονη γεύση στα κρέατα σας.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ