Δροσερό και ελαφρύ μούσλι με βατόμουρα, πεκάν και γιαούρτι

Δροσερό και ελαφρύ μούσλι με βατόμουρα, πεκάν και γιαούρτι

Μετά από μέρες ακατάσχετου φαγητού και αλκοόλ και «όργια» με κρεατικά και μελομακάρονα, το πρωινό της μέρας μετά τα Χριστούγεννα πρέπει να είναι ελαφρύ, υγιεινό, δροσερό και όσο γλυκό πρέπει για να βοηθήσει τον οργανισμό να ανακάμψει και να προετοιμαστεί για το Part II τσιμπουσιών της Πρωτοχρονιάς. Πιστεύουμε πως η ακόλουθη συνταγή πέφτει μέσα σε όλα.

Υλικά
3 κούπες βρώμη
3 κούπες χυμός μήλου
2 κούπες γιαούρτι πλήρες
1 μήλο με τη φλούδα, κομμένο σε κομματάκια
1/2 κούπα λευκές σταφίδες
1 κούπα βατόμουρα (ή σμέουρα) και μερικά έξτρα για διακόσμηση
1/2 κούπα καβουρδισμένο πεκάν

Εκτέλεση
1. Ανακατέψτε τη βρώμη με το χυμό μήλου, το γιαούρτι, το μήλο και τις σταφίδες σε ένα μεγάλο μπολ.
2. Προσθέστε προσεκτικά τα βατόμουρα και ανακατέψτε απαλά.
3. Καλύψτε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και αφήστε το να παγώσει όλο το βράδυ.
4. Πριν σερβίρετε το επόμενο πρωί, διακοσμήστε το με τα επιπλέον βατόμουρα και τα πεκάν.