Αφράτα μπισκοτάκια με τυρί τσένταρ και σκορδοβούτυρο

Αφράτα μπισκοτάκια με τυρί τσένταρ και σκορδοβούτυρο

Ένα φανταστικό αλμυρό σνακ που δύσκολα θα μπορέσετε να του αντισταθείτε.

Μικρές μπουκιές τυρένιας απόλαυσης, με το ακαταμάχητο άρωμα του σκορδοβούτυρου να δίνει την έξτρα γεύση που χρειάζεται. Μια σχετικά απλή συνταγή που θα σας φανεί χρήσιμη σε κάθε περίσταση.

Υλικά
1 3/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1κ.σ. και άλλες 2 κ.γ. baking powder
2 1/2κ.γ. ζάχαρη
1/4κ.γ. αλάτι
3κ.σ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
4.σ. κρύο, ανάλατο βούτυρο
300γρ. κίτρινο τυρί τσένταρ
3/4 κούπας γάλα πλήρες

Για το σκορδοβούτυρο
3κ.σ. ανάλατο βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1κ.γ. φρεσκοκομμένος μαϊντανός

Εκτέλεση
1. Βάλτε τη σχάρα στο πάνω επίπεδο του φούρνου και προθερμάνετέ τον στους 200C. Λαδώστε ελαφρά ένα επίπεδο ταψάκι.
2. Βάλτε το αλεύρι, το baking powder, τη ζάχαρη και το αλάτι στο multi. Ρίξτε μέσα τη μαργαρίνη και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε το βούτυρο και χτυπήστε το μείγμα 4 με 5 φορές, μέχρι το βούτυρο να είναι σε μικρά κομματάκια στο μέγεθος αρακά. Προσθέστε το τυρί και χτυπήστε άλλες 2 με 3 φορές. Τέλος, προσθέστε το γάλα και χτυπήστε ξανά το μείγμα, μέχρι να υγρανθεί και να σχηματίσει μια ζύμη.
3. Βγάλτε τη ζύμη σε μια καθαρή επιφάνεια και ζυμώστε την μέχρι να γίνει απαλή και συμπαγής. Προσοχή όμως μην την παραζυμώσετε γιατί τα μπισκότα θα βγουν σκληρά.
4. Κόψτε τη ζύμη σε μικρά, ασύμμετρα μπαλάκια και απλώστε τα στο ταψί, με απόσταση μεταξύ τους. Ψήστε τα μέχρι να γίνουν «χρυσά», περίπου 15 με 20 λεπτά.
5. Στο μεταξύ, λιώστε το βούτυρο με το σκόρδο σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, για περίπου 1 λεπτό. Απομακρύνετε από τη φωτιά και ρίξτε μέσα τον μαϊντανό. Αλείψτε τα μπισκότα σας με το μείγμα και σερβίρετέ τα ζεστά.