Τραγανά κράκερ με παρμεζάνα, με μόλις 60 θερμίδες!

Τραγανά κράκερ με παρμεζάνα, με μόλις 60 θερμίδες!

Ένα τέλειο σπιτικό σνακ για κάθε ώρα και στιγμή.

Γιατί να αγοράσετε έτοιμα κράκερ με συστατικά αμφιβόλου ποιότητας, όταν μπορείτε εύκολα και απλά να φτιάξετε τα δικά σας πεντανόστιμα κρακεράκια με μόλις 60 θερμίδες το ένα; Δοκιμάστε αυτή την υπέροχη συνταγή και δεν θα το μετανιώσετε. Επίσης, μπορείτε να τα διατηρήσετε φρέσκα σε αεροστεγές τάπερ μέχρι και 3 μέρες.

Υλικά
1 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3κ.σ. τριμμένο λιναρόσπορο
1 1/2κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δενδρολίβανο
1κ.γ. baking powder
1/4κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/3 κούπας τριμμένη παρμεζάνα
1/2 κούπα νερό
1/3 κούπας βούτυρο, λιωμένο
1 1/2 κ.γ. αλάτι χοντρό

Εκτέλεση
1. Βάλτε ένα ρηχό ταψάκι στη μεσαία θέση της σχάρας και προθερμάνετε το φούρνο στους 200C.
2. Αναμείξτε το αλεύρι και τα υπόλοιπα 5 υλικά (μέχρι και την παρμεζάνα) σε ένα μεγάλο μπολ. Κάντε μια τρύπα στη μέση του μείγματος και ρίξτε μέσα το νερό και του βούτυρο. Ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι η ζύμη να δέσει. Βάλτε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και «πλέξτε» την 6-8 φορές μέχρι να γίνει μαλακή και απαλή.
3. Χωρίστε τη ζύμη σε 8 ίσες μερίδες. Δουλεύοντας με 1 μερίδα τη φορά (και κρατώντας τις άλλες σε βρεγμένες πετσέτες για να μην στεγνώσουν), χωρίστε την σε 3 ίσα κομμάτια. Βάλτε τα 3 κομμάτια πάνω σε μια λαδόκολλα με απόσταση μεταξύ τους και καλύψτε τα με άλλη μια λαδόκολλα. Πλάστε τα κομμάτια ώστε να πάρουν μακρουλό οβάλ σχήμα (η ζύμη θα είναι αρκετά λεπτή) και βγάλτε προσεκτικά τη λαδόκολλα από πάνω τους. Πασπαλίστε τα με λίγο αλάτι.
4. Βάλτε τη λαδόκολλα με τα 3 κομμάτια στο φούρνο, πάνω στο ταψάκι και ψήστε τα στους 200C για 5 λεπτά ή μέχρι τα κράκερ να πάρουν χρώμα. Βγάλτε τη λαδόκολλα με τα κράκερ από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη και το αλάτι.