Λαχταριστά muffins με κολοκύθα και τυρί κρέμα

Λαχταριστά muffins με κολοκύθα και τυρί κρέμα

Αλμυρό ή γλυκό; Τι σημασία έχει, είναι πεντανόστιμο!

Συνεχίζοντας σταθερά τις συνταγές σε φθινοπωρινό κλίμα, η ακόλουθη συνταγή είναι μια ανακάλυψη που μας κάνει πολύ περήφανους. Από τα πιο νόστιμα muffins που έχουμε δοκιμάσει, είτε για σνακ είτε για γλυκό. Φτιάξτε τα και θα μας καταλάβετε.

Υλικά

για τα muffins
1/4 κούπας βούτυρο, λιωμένο
1/2 κούπα ζάχαρη
1/4 κούπας συμπαγής καστανή ζάχαρη
2/3 κούπας κολοκύθα από κονσέρβα
1/2 κούπα ξινόγαλα
2 αυγά
2 κούπες αλεύρι
1κ.γ. baking soda
1/2 κ.γ. baking powder
1κ.γ. κανέλα
1/4κ.γ. ginger
1/8κ.γ. γαρίφαλο
1/4κ.γ. αλάτι

για τη γέμιση
200γρ. τυρί κρέμα λιωμένο
2κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
1κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170C.
2. Αναμείξτε το βούτυρο και τις ζάχαρες μέχρι να γίνουν ένα κρεμώδες μείγμα. Ρίξτε μέσα την κολοκύθα, το ξινόγαλα και τα αυγά και ανακατέψτε.
3. Αναμείξτε τα στεγνά υλικά σε ένα μικρό μπολ και ρίξτε το μείγμα μέσα στο μείγμα με το βούτυρο. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν και αφήστε το μείγμα στην άκρη.
4. Για τη γέμιση, αναμείξτε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπήστε τα μέχρι να γίνει ένα απαλό και κρεμώδες μείγμα.
5. Λαδώστε ένα ταψί για muffins και ρίξτε μία ή δύο κουταλιές της σούπας από το αρχικό μείγμα σε κάθε θήκη. Έπειτα ρίξτε από μία κουταλιά του γλυκού από το μείγμα της γέμισης σε κάθε θήκη. Ρίξτε από πάνω άλλη μια κουταλιά της σούπας από το αρχικό μείγμα, για να καλύψετε τη γέμιση.
6. Ψήστε τα muffins για 24 με 27 λεπτά ή μέχρι να έχουν ψηθεί εντελώς. Αφήστε τα να κρυώσουν για 5 λεπτά πριν τα βγάλετε από τις θήκες.