Ντελικάτο βελουτέ μπρόκολου με λίγο πράσο

Οι σούπες σε όλες τις παραλλαγές τους είναι η καλυτέρη γευστική επιλογή για το χειμώνα.

Υλικά
2 κούπες κρουτόν
Ελαιόλαδο
1 πράσο (μόνο τη ρίζα και το πολύ ανοιχτό πράσινο κομμάτι του κορμού) πλυμένο και καθαρισμένο
1 σέλερι κομμένο
1 καρότο καθαρισμένο και τριμμένο
6 κούπρες μπρόκολο
1/3 της κούπας κρέμα γάλακτος
Αλατοπίπερο

Εκτέλεση
1. Ζεστάνετε το 1/4 της κούπας σε μέτρια φωτιά σε μία μεγάλη κατσαρόλα.
2. Όταν κάψει ρίξτε το σέλερι, το καρότο και πράσο για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να μαυρίσουν.
3. Αλατοπιπερώστε.
4. Όσο αυτά σοτάρονται, καθαρίστε τα μπρόκολα σας από τις ίνες και τα κοτσάνια.
5. Ρίξτε τα μπρόκολα στη φωτιά και ρίξτε νερό ώστε να καλυφθούν τα μπρόκολα. Αλατοπιπερώστε και αφού πάρει βράση, αφήστε να μαλακώσουν τα μπρόκολα για 20 λεπτά.
6. Βγάλτε τα λαχανικά από την κατσαρόλα και ρίξτε στο μπλέντερ.
7. Κάντε τα πουρέ και ρίξτε ανάλογα με το πόσο πηκτά είναι ή όχι λίγο από το ζωμό που έβρασαν.
8. Όταν πετύχετε την επιθυμητή πυκνότητα, ρίξτε μέσα την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε ξανά.

COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ