Σήμερα μαγειρεύουμε: Γκούλας

Σήμερα μαγειρεύουμε: Γκούλας

Κρύο (ακόμα); Καιρός για ένα comforting πιάτο, από τα πιο διάσημα της Ουγγρικής κουζίνας


Υλικά

3 κουτ. της σούπας βούτυρο
4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 κιλό μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε κύβους
1 κουτ της σούπας πάπρικα
1/2 ώριμες τομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
2 φλιτζ πατάτες κομμένες σε κυβάκια
αλάτι


Εκτέλεση

1. Ζεσταίνετε το βούτυρο και το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε τα κρεμμύδια και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συχνά, για 5 λεπτά.
2. Προσθέστε το κρέας και αφήστε το να σωταριστεί από όλες τις πλευρές.
3. Ανακατέψτε την πάπρικα με 2/3 του φλιτζανιού καυτό νερό, ρίξτε το μείγμα στην κατσαρόλα και λίγα λεπτά μετά προσθέστε και τις τομάτες.
4. Μαγειρέψτε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά και μετά προσθέστε 2/3 του φλιτζανιού καυτό νερό. Κλείστε την κατσαρόλα και αφήστε το φαγητό να μαγειρευτεί για μια ώρα.
5. Προσθέστε αλάτι και τις πατάτες, και αφήστε το στη χαμηλή φωτιά για άλλα 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει εντελώς το κρέας.