Πεντανόστιμη μανιταρόσουπα με ρύζι, κόκκινες πιπεριές και κομμάτια κοτόπουλου!

Για τις κρύες μέρες...

Συστατικά:


4 κούπες ζωμό κοτόπουλου
1 πακέτο ρύζι (κατά προτίμηση αγριόρυζο)
1 κ.σ ελαιόλαδο
½ κούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
½ κούπας ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
1 κ.σ αποξηραμένο θυμάρι
1 κ.σ βούτυρο
2 πακέτα ψιλοκομμένου μείγματος μανιταριών
2 φλιτζ. Μαγειρεμένο ψιλοκομμένο στήθος κοτόπουλου
1/8 κ.σ αλάτι
1/8 κ.σ μαύρο πιπέρι


Εκτέλεση:

1. Bάζετε 1 1/3 φλιτζάνια ζωμού να βράσει σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους.
2. Προσθέτετε το ρύζι στην κατσαρόλα. Το καλύπτετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και το αφήνετε να σιγοβράσει για 5 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί το πολύ υγρό
3. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι, σε μέτρια-υψηλή θερμότητα. Προσθέστε το κρεμμύδι και τα επόμενα 4 συστατικά (και το θυμάρι) στο τηγάνι. Σοτάρετε για περίπου 3 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
4. Ανακατέψτε το βούτυρο και τα μανιτάρια και σοτάρετέ τα για περίπου 3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
5. Προσθέτετε τα εναπομείναντα 2 2/3 φλιτζάνια ζωμού, τα μαγειρεμένα κομμάτια κοτόπουλου, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τα μανιτάρια καθώς και το αλάτι με το πιπέρι, μέσα στην κατσαρόλα. Μαγειρεύετε για περίπου 5 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας ανα τακτά διαστήματα.

Καλή σας όρεξη!

 

Διαβάστε ακόμα:

Υπέροχη σούπα βελουτέ με κολοκύθα και καλαμπόκι

Ασιατική σούπα με γαρίδα και γάλα καρύδας

Εύκολη σούπα με κοτόπουλο και πράσο

COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ