Πεντανόστιμη μανιταρόσουπα με ρύζι, κόκκινες πιπεριές και κομμάτια κοτόπουλου!

Για τις κρύες μέρες...

Συστατικά:


4 κούπες ζωμό κοτόπουλου
1 πακέτο ρύζι (κατά προτίμηση αγριόρυζο)
1 κ.σ ελαιόλαδο
½ κούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
½ κούπας ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
1 κ.σ αποξηραμένο θυμάρι
1 κ.σ βούτυρο
2 πακέτα ψιλοκομμένου μείγματος μανιταριών
2 φλιτζ. Μαγειρεμένο ψιλοκομμένο στήθος κοτόπουλου
1/8 κ.σ αλάτι
1/8 κ.σ μαύρο πιπέρι


Εκτέλεση:

1. Bάζετε 1 1/3 φλιτζάνια ζωμού να βράσει σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους.
2. Προσθέτετε το ρύζι στην κατσαρόλα. Το καλύπτετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και το αφήνετε να σιγοβράσει για 5 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί το πολύ υγρό
3. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι, σε μέτρια-υψηλή θερμότητα. Προσθέστε το κρεμμύδι και τα επόμενα 4 συστατικά (και το θυμάρι) στο τηγάνι. Σοτάρετε για περίπου 3 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
4. Ανακατέψτε το βούτυρο και τα μανιτάρια και σοτάρετέ τα για περίπου 3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
5. Προσθέτετε τα εναπομείναντα 2 2/3 φλιτζάνια ζωμού, τα μαγειρεμένα κομμάτια κοτόπουλου, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τα μανιτάρια καθώς και το αλάτι με το πιπέρι, μέσα στην κατσαρόλα. Μαγειρεύετε για περίπου 5 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας ανα τακτά διαστήματα.

Καλή σας όρεξη!

 

Διαβάστε ακόμα:

Υπέροχη σούπα βελουτέ με κολοκύθα και καλαμπόκι

Ασιατική σούπα με γαρίδα και γάλα καρύδας

Εύκολη σούπα με κοτόπουλο και πράσο

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ