Υπέροχη σούπα από ψητά λαχανικά

Υπέροχη σούπα από ψητά λαχανικά

Μια πεντανόστιμη και πολύ υγιεινή συνταγή που θα σας ανακουφίσει μετά τις γιορτές.

Μιας και απ᾽ ότι φαίνεται δεν έχει μείνει άνθρωπος που να μην αρρώστησε μετά τις γιορτές και όλοι κυκλοφορούμε με χαρτομάντιλα στη μύτη, ορίστε μια τέλεια συνταγή που θα σας κάνει να νιώσετε πολύ, πολύ καλύτερα.

Υλικά
6 κόκκινες πιπεριές, καθαρισμένες και κομμένες
6 ντομάτες ρόμα
1 μεγάλο κρεμμύδι, καθαρισμένο και κομμένο στα τέσσερα
1 ολόκληρο σκόρδο
1 μελιτζάνα
1 1/2 κ.σ. έξτρα παρθένα ελαιόλαδο
1/4κ.γ. νιφάδες τσίλι
αλάτι
πιπέρι
3 κούπες ζωμός λαχανικών
λίγος ψιλοκομμένος μαϊντανός

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220C.
2. Σε ένα μεγάλο ταψί συνδυάστε τις πιπεριές, τις ντομάτες, το σκόρδο, το τσίλι, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Τοποθετήστε τις πιπεριές και τις ντομάτες ώστε η πλευρά της φλούδας τους να είναι προς τα πάνω. Τυλίξτε τη μελιτζάνα με αλουμινόχαρτο. Ψήστε τα φούρνο για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να είναι ψημένα και μαλακά. Βγάλτε το ταψί από το φούρνο και βάλτε μέσα τη μελιτζάνα για άλλα 15 λεπτά.
3. Βάλτε τις πιπεριές σε ένα μεγάλο μπολ και καλύψτε τις με διαφάνεια. Αφήστε τις για περίπου 5 λεπτά και μετά βγάλτε τους τι φλούδα (με ένα μαχαίρι ή με τα χέρια σας). Καθαρίστε στη συνέχεια τις ντομάτες και το σκόρδο.
4. Βγάλτε τη μελιτζάνα από το φούρνο, αφήστε τη να κρυώσει ελαφρά και καθαρίστε την και αυτή. Κόψτε όλα τα λαχανικά σε κομμάτια και βάλτε τα σε μια κατσαρόλα μαζί με το ζωμό λαχανικών. Αφήστε τα να πάρουν μια βράση και έπειτα αφήστε τα να βράσουν για άλλα 10 λεπτά.
5. Αφήστε τη σούπα να κρυώσει ελαφρά και τα λαχανικά να δέσουν ώστε να δημιουργηθεί ένα βελούδινο μείγμα. Βάλτε ξανά τη σούπα στο μάτι και ζεστάνετέ την σε χαμηλή θερμοκρασία, αλατοπιπερώνοντας αν χρειάζεται. Σερβίρετέ την ζεστή.