Λαχταριστή ταχινόσουπα χωρίς λάδι για την Μ.Παρασκευή

Η νηστεία με ασύγκριτη γεύση.

Μια υπέροχη σούπα που μένει μεν στο αυστηρό κλίμα νηστείας της Μ. Παρασκευής αλλά δεν της λείπει η γεύση και η νοστιμιά που χρειαζόμαστε.

Υλικά
1φλιτζ. κριθαράκι σόγιας
6κ.σ. ταχίνι
1 1/2 λίτρο νερό
1 βαθύ πιάτο με κρύο νερό
αλάτι, πιπέρι
λεμόνι

Εκτέλεση
1. Βράζετε το νερό και ρίχνετε μέσα το κριθαράκι. Το αφήνετε να βράσει για 10 λεπτά, περίπου.
2. Στο πιάτο με το νερό, προσθέτετε 2 κ.σ. από το ζεστό νερό της κατσαρόλας και έπειτα το ταχίνι, και το αραιώνετε σιγά σιγά. Όσο είναι ζεστό, συμπληρώνετε με λίγες κουταλιές από την σούπα και ανακατεύετε καλά.
3. Βγάζετε τη σούπα από τη φωτιά και την αφήνετε για 10 λεπτά να κρυώσει. Έπειτα ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα το ταχίνι και ανακατεύετε συνέχεια, ρίχνοντας όσο αλάτι χρειάζεται. Την σερβίρετε πασπαλίζοντας κάθε πιάτο με λίγο τριμμένο πιπέρι και μερικές σταγόνες λεμόνι.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ