Βελουτέ σούπα κάστανου

Ο chef Δημήτρης Νίκολης προτείνει μια υπέροχη σούπα για το γιορτινό τραπέζι.

 

Κάστανα βράζουν με λαχανικά και «δένουν» με βούτυρο και κρέμα γάλακτος σε αυτήν την υπέροχη βελουτέ σούπα με τις οδηγίες του chef Δημήτρη Νίκολη.

Υλικά
500 γραμμάρια κάστανα
200 γραμμάρια ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού
75 γραμμάρια βούτυρο
2 λίτρα ζωμός λαχανικών (ή 2 λίτρα νερό & τα λαχανικά με τα οποία θα φτιάχνατε το ζωμό)
50 ml κρέμα γάλακτος
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
1. Βράστε τα κάστανα μέχρι να μαλακώσουν αρκετά και να μπορείτε να τα ξεφλουδίσετε.
2. Ξεφλουδίστε τα και βάλτε τα να βράσουν σε 2 λίτρα νερό μαζί με λαχανικά και μυρωδικά (τους πάει εξαιρετικά το σέλερι και το πράσο) δεμένα σε τουλπάνι, ή στο ζωμό των λαχανικών. Μαζί με τα κάστανα βάλε στην κατσαρόλα και το ψωμί. Μαγειρέψτε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν βράση και στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά και συνεχίστε το βράσιμο για περίπου 40 λεπτά, έχοντας την κατσαρόλα μισοσκεπασμένη.
3. Όταν η σούπα είναι έτοιμη, αφαιρέστε όλα τα λαχανικά από την κατσαρόλα και περάστε τη σούπα σας από σίτα (αν υπάρχουν στερεά κομμάτια πιέστε τα με ένα κουτάλι για να περάσουν από τη σίτα).
4. Χύστε πάλι τη σούπα στην κατσαρόλα. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και ανακατέψτε καλά σε πολύ χαμηλή φωτιά ώστε να δέσουν και να γέχετε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
5. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και σερβίρετε.

COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ