Λαχταριστή, απίθανη σούπα με μπέικον και γαρίδες

Λαχταριστή, απίθανη σούπα με μπέικον και γαρίδες

Κάνει τόσο για ορεκτικό όσο και για κυρίως πιάτο!

Μια φανταστική σούπα, αρκετά εύκολη, που θα σπάσει τη μονοτονία στο τραπέζι σας και θα την αγαπήσουν ακόμα και τα παιδιά -το μπέικον κάνει θαύματα, το ξέρετε.

Υλικά
6 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
1 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/2 κούπα ψιλοκομμένο σέλινο
1κ.γ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
4 κούπες κατεψυγμένο καλαμπόκι, ξεπαγωμένο
2 κούπες ζωμός κοτόπουλου
350γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
1/3 κούπας κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
1/4κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/8κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση
1. Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίξτε μέσα το μπέικον και σοτάρετέ το για 4 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα. Βγάλτε 2 λωρίδες μπέικον και στεγνώστε τις με χαρτί. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σέλινο, το θυμάρι και το σκόρδο και σοτάρετε για 2 λεπτά. Προσθέστε το καλαμπόκι και μαγειρέψτε τα άλλα 2 λεπτά όλα μαζί, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέστε το ζωμό και αφήστε τα να πάρουν μια βράση, έπειτα αφήστε τνα να σιγοβράσουν για άλλα 4 λεπτά.
2. Βάλτε 2 κούπες από το μείγμα καλαμποκιού στο μπλέντερ. Βγάλτε το κεντρικό καπάκι για να αναπνέει και βάλτε μια καθαρή πετσέτα από πάνω για να μην πεταχτεί το μείγμα. Χτυπήστε το μέχρι να γίνει απαλό και ρίξτε το πάλι μέσα στην κατσαρόλα.
3. Προσθέστε τις γαρίδες και αφήστε τη σούπα να βράσει για 2 λεπτά ή μέχρι οι γαρίδες να είναι έτοιμες. Προσθέστε τη κρέμα γάλακτος, το πιπέρι και το αλάτι. Όταν σερβίρετε, πασπαλίστε κάθε πιάτο με το μπέικον που κρατήσατε πριν, σε κομματάκια.