'Εμεινε γαλοπούλα από χθες; 6 συνταγές για να μην πετάξεις τίποτα

'Εμεινε γαλοπούλα από χθες; 6 συνταγές για να μην πετάξεις τίποτα

Τόσο φαγητό να πάει χαμένο;

H γαλοπούλα ως γνωστόν έχει την τιμητική της στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι, μιας και είναι το πλέον παραδοσιακό έδεσμα, τουλάχιστον στο δυτικό κόσμο. Όμως, κακά τα ψέματα, σχεδόν πάντα μένει αρκετή ποσότητα, καθότι μεγάλο πουλερικό και πόσο να φας. Επειδή όμως οι καιροί είναι δύσκολοι και καλό θα ήταν το φαγητό να μην το πετάμε, παρακάτω σου έχω κάποιες ιδέες για το τι μπορείτε να κάνετε τη γαλοπούλα που περίσσεψε την επόμενη μέρα.

Πίτα: Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν αγαπάει τις πίτες, και δεν πιστεύω να αποτελείς εξαίρεση. Πάρε λοιπόν έτοιμο φύλλο, αν ανοίγεις και μόνη σου ακόμα καλύτερα, και αφού σοτάρεις τη γαλοπούλα με λαχανικά και προσθέσεις τυριά άπλωσέ τη στο φύλλο και βάλε τη να ψηθεί. Ωραιότατο κολατσιό και για το γραφείο!

Σαλάτες: Μα φυσικά και η αγαπημένη σου σαλάτα του Καίσαρα θα βρεθεί στο σημερινό σου τραπέζι. Ναι, αντί για κοτόπουλο θα βάλεις τη χθεσινή γαλοπούλα.

Σάντουιτς: Υπάρχει άραγε πιο εύκολη και νόστιμη εναλλακτική; Θέλεις ψωμί του τοστ ή μήπως προτιμάς κάτι σε τορτίγια; Βασικά η συνταγή είναι μία: Ψιλοκόβεις τη γαλοπούλα, την ανακατεύεις με μία σάλτσα (από την πιο απλή μέχρι την πιο μπλελαλίδικη) και φτιάχνεις μία απίστευτη νοστιμιά που θα συνοδεύσει τα ψωμάκια σου.

Πίτσα: Καμία διαφορά από την κλασική σπιτική πίτσα, με την μόνη διαφορά ότι θα προσθέσεις τη γαλοπούλα. Η προετοιμασία θα σου πάρει 5 λεπτά και είναι σίγουρο ότι θα τους ενθουσιάσεις όλους.

Ριζότο: Εντάξει ίσως γίνει λίγο βαρύ, αλλά είναι δημοφιλές πιάτο και σίγουρα χορταστικό. Για έξτρα νοστιμιά μπορείς πάντα να προσθέσεις μανιτάρια και διάφορα λαχανικά.

Ομελέτα: Υπέροχη και πανεύκολη. Λίγο πριν βγάλεις λοιπόν τα αυγά, πρόσθεσε τα κομματάκια γαλοπούλας-τα οποία έχεις ψιλοκόψει-πιπεριές και μανιτάρια, και δίπλωσε τη στην μέση. Έτοιμη!