Συμβουλές για την τέλεια γαλοπούλα

Το να σχεδιάσει κανείς το Χριστουγεννιάτικο δείπνο είναι δύσκολο. 

Σίγουρα, καμία από τις κλασικές συνταγές δεν είναι τόσο περίπλοκη από μόνη της, αλλά το να τις ετοιμάσουμε όλες ταυτόχρονα, διατηρώντας όλους τους καλεσμένους ευτυχισμένους, μας βάζει σε μπελάδες. Ειδικά αν στο μενού έχουμε επιλέξει τη γαλοπούλα.

Μην πανικοβληθείτε όμως. Σας έχω παρακάτω μερικές συμβουλές σχετικά με το πώς να μαγειρεύετε μια γαλοπούλα, ποια λάθη πρέπει να αποφύγετε και πώς να γνωρίζετε πότε γίνεται η γαλοπούλα σας.

  • Αν η γαλοπούλα είναι πάνω από 4 κιλά υπολογίζουμε ότι ψήνουμε για 20’ ανά κιλό και έξτρα 90’. Αν η γαλοπούλα είναι κάτω από 4 κιλά υπολογίζουμε ότι ψήνουμε για 20’ ανά κιλό και έξτρα 70’.
  • Συνήθως, γεμίζουμε με νερό ένα ταψί του φούρνου, τοποθετούμε πάνω του μία σχάρα και ψήνουμε τη γαλοπούλα εκεί, για να μείνει ζουμερή.
  • Αφαιρούμε τη γαλοπούλα από το ψυγείο τουλάχιστον μία ώρα πριν τη μαγειρέψουμε.

Διάβασε περισσότερα στο giorgostsoulis.com

COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ