2 τρόποι για να φτιάξεις τον καλύτερο κιμά για τα μακαρόνια

Πατούλια Κατερίνα
2 τρόποι για να φτιάξεις τον καλύτερο κιμά για τα μακαρόνια

Θα σου φτιάξω μακαρόνια με τον καλύτερο κιμά

Αν νομίζεις πως ο ωραίος, ο καλός, ο τέλειος κιμάς για τα μακαρόνια δεν θέλει τρόπο κάνεις λάθος. Ο κιμάς που θα μπει στο σπαγγέτι ή στα κανελόνια, η περίφημη μπολονέζ, έχει τα δικά της μυστικά. Κι εμείς σου έχουμε βρεις δύο εναλλακτικές συνταγές για να επιλέξεις αυτή που σου ταιριάζει με τα υλικά που προτιμάς.

Αρχικά, να σου αποκαλύψουμε το πρώτο κόλπο: Για να είναι η μπολονέζ λαχταριστή, πρέπει να σοτάρεις προκαταβολικά το κρεμμύδι με πράσινη ψιλοκομμένη πιπεριά. Σοτάρεις τα λαχανικά προτού βάλεις τον κιμά και τα προσθέτεις ξανά μετά το ελαφρύ σοτάρισμα του κιμά.



Για την τέλεια μπολονέζ, μπορείς να ακολουθήσεις και τον δρόμο του κόκκινου κρασιού για να σβήσεις το κιμά ενώ ο Jamie Oliver μας προτείνει να σοτάρουμε τον κιμά σε ελαιαόλαδο με καπνιστό μπέικον και δεντρολίβανο.

Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος να αρωματίσεις τον κιμά με τέτοιο τρόπο που δεν υπάρχει περίπτωση αποτυχίας.



Όσο για το βασικό συστατικό που θα κάνει την μπολονέζ απίθανη, είναι η κόκκινη σάλτσα. Όλοι οι σεφ συμφωνούν πως πρέπει να βάλεις και ντομάτα σε κομματάκια και πάστα ντομάτας και πουρέ από αποξηραμένα ντοματίνια για να πετύχεις μια σάλτσα με βάθος και μεστή γεύση.