Αυτός είναι ο τρόπος για να μην στεγνώσει το ψάρι στο φούρνο

Πατούλια Κατερίνα
Αυτός είναι ο τρόπος για να μην στεγνώσει το ψάρι στο φούρνο

Το ψάρι το τέλειο στο φούρνο

Λατρεύεις το ψάρι και ειδικά το ψάρι στον φούρνο. Έλα όμως που δεν το πετυχαίνεις ή που δεν θέλεις να μπεις πλέον στη λογική του αλουμινόχαρτου για να διατηρήσεις την υγρασία στο ψάρι, τεχνική που δεν είναι και η πιο υγιεινή.

Οπότε, εδώ είμαστε εμείς για εσένα, ψάξαμε, βρήκαμε και δοκιμάσαμε τα πιο ωραία κόλπα για ζουμερό ψάρι στο φούρνο. Και ναι γίνεται να το πετύχεις κι εσύ πανεύκολα.

Μυστικό νούμερο ένα: Το κατάλληλο ψάρι! Αν βάλεις στο φούρνο ένα ψάρι που είναι ιδανικό για βραστό ή για τηγανητό. μην περιμένεις να έχεις ζουμερό πιάτο. Το φιλέτο ψαριού είναι η πρώτη σου επιλογή, καθώς και όλα τα λιπαρά ψάρια, που δεν στεγνώνουν εύκολα, όπως ο τόνος, ο σολομός και το λαυράκι.

Μυστικό δεύτερο: Διατήρησε την υγρασία με φέτες λεμονιού και μπαχαρικά. Κόψε λεπτές φέτες και βάλτες κατά μήκος του ψαριού για να το βοηθήσουν να διατηρήσει τα υγρά του και να κρατήσει μια τέλεια γεύση.



Εναλλακτικά, φτιάξε μια αλειφή με λεμόνι, βούτυρο και σκόρδο ή μια απλή σος με μουστάρδα, μπαχαρικά και λίγο ελαιόλαδο. Κάλυψε με αυτή το ψάρι ή το φιλέτο ψαριού.

Μυστικό τρίτο: Προθέρμανε το φούρνο. Το ψάρι πρέπει να μπει σε φούρνο που καίει για να μαγειρευτεί για δέκα με δεκαπέντε λεπτά ή μέχρι να το τσιμπάς με το πιρούνι και να είναι μαλακό.

Μυστικό τέταρτο: Αν προτίμησες λιπαρό ψάρι, βάλε αντικολλητικό χαρτί και ψήστο στα υγρά του, για 7 με 10 λεπτά. Μόνο φρόντισε να το βγάλεις από τον φούρνο αμέσως μόλις ψηθεί.