Έχεις αλεύρι στο σπίτι; Έχεις την ευκαιρία να ετοιμάσεις αυτές τις πρωτότυπες συνταγές!

Έχεις αλεύρι στο σπίτι; Έχεις την ευκαιρία να ετοιμάσεις αυτές τις πρωτότυπες συνταγές!

Εκτός από «πηγή» θρεπτικών συστατικών όπως η πρωτεΐνη, το ασβέστιο και οι φυτικές ίνες, το αλεύρι είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της μεσογειακής –και όχι μόνο- διατροφής, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με χιλιάδες διαφορετικούς τρόπους, σε αλμυρές και γλυκές homemade συνταγές!

Ένα από τα πράγματα που απολαμβάνουμε περισσότερο το διάστημα που μένουμε σπίτι, είναι πως έχουμε τον χρόνο να δώσουμε περισσότερη προσοχή και έμπνευση στα γεύματα που ετοιμάζουμε για εμάς και τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Τολμάμε πρωτότυπες γευστικές μετατροπές σε αγαπημένες μας συνταγές, ενώ συγχρόνως προσπαθούμε να επωφεληθούμε από τα τρόφιμα που υπάρχουν ήδη στα ντουλάπια μας για να ανακαλύψουμε καινούργιες! Ακριβώς για αυτό, εάν δεν έχουμε ήδη μία συσκευασία στο σπίτι, το αλεύρι είναι μια προσθήκη που δεν πρέπει να λείπει από τη λίστα του σούπερ μάρκετ μας.

Εκτός από «πηγή» θρεπτικών συστατικών όπως η πρωτεΐνη, το ασβέστιο και οι φυτικές ίνες, το αλεύρι είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της μεσογειακής –και όχι μόνο- διατροφής, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με χιλιάδες διαφορετικούς τρόπους, σε αλμυρές και γλυκές homemade συνταγές! Θα το διαπιστώσεις και μόνη σου, αρκεί να πραγματοποιήσεις μία διαδικτυακή βόλτα στη σελίδα alevri.com από τους Μύλους Αγίου Γεωργίουκαι να γνωρίσεις τις εύκολες και πρωτότυπες συνταγές που μπορείς να πραγματοποιήσεις χρησιμοποιώντας αλεύρι!

Τραγανή κολοκυθόπιτα με ανθότυρο

Για εμάς που τα μικρά μας αποφεύγουν τα λαχανικά, είναι σημαντικό να βρούμε γευστικούς τρόπους να τα προσθέσουμε στα πιάτα τους, χωρίς εκείνα να το καταλάβουν και ένας από αυτούς, είναι η εύκολη συνταγή για κολοκυθόπιτα με ανθότυρο που ακολουθεί! Για να την προετοιμάσεις θα χρειαστείς:

500 γρ. αλεύρι Zυμωτό Μύλοι Αγίου Γεωργίου
110 ml ελαιόλαδο
1,5 κ.γ. ξύδι
1,5 κ.γ. αλάτι
νερό

Υλικά για τη γέμιση
1κιλ. κολοκυθάκια πράσινα, κομμένα σε λεπτές φέτες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
80 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
400 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
1 αυγό

Επιπλέον υλικά

λίγο αλεύρι Zυμωτό για το άνοιγμα των φύλλων
ελαιόλαδο για το φύλλο

Ξεκινάμε πρώτα με τη ζύμη μας. Σε ένα βαθύ μπολ, ρίχνουμε το αλεύρι και κάνουμε μία λακκουβίτσα στη μέση, όπου ρίχνουμε το αλάτι, το ελαιόλαδο και το ξύδι. Ζυμώνουμε καλά, ρίχνοντας συγχρόνως νερό και συνεχίζουμε μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη και να μην κολλά στα χέρια μας. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μία διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για 30’.

Συνεχίζουμε με τη γέμιση, ζεσταίνοντας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάροντας τα κρεμμυδάκια για 1 -2 λεπτά έως ότου μαλακώσουν και έπειτα τα κολοκυθάκια, μαζί με αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε για δέκα λεπτά, μέχρι να εξατμίσουν εντελώς τα υγρά τους και έπειτα, τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη. Το μεγάλο μέρος θα το χρησιμοποιήσουμε για το κάτω φύλλο και το μικρό για το πάνω. Απλώνουμε τη ζύμη με τη βοήθεια ενός πλάστη, πάνω σε μία αλευρωμένη επιφάνεια. Όταν τα φύλλα μας είναι έτοιμα, τοποθετούμε το μεγάλο στην επιφάνεια ενός λαδωμένου ταψιού και το γυρίζουμε λίγο στα τοιχώματα.

Βάζουμε σε ένα μπολ τα λαχανικά με τον άνηθο, το αυγό, το ανθότυρο και τα ανακατεύομε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν, έπειτα καλύπτουμε την επιφάνεια της ζύμης και τοποθετούμε πάνω το μικρό φύλλο, διπλώνοντας τις άκρες. Λαδώνουμε καλά το πάνω μέρος της πίτας, τη χαράζουμε και την ψήνουμε για μία ώρα (μέχρι να χρυσίσει το φύλλο) σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C.

Extra tip: Εδώ μπορείς να ανακαλύψεις κι άλλες συνταγές πασπαλισμένες από αλεύρι και... αγάπη!

999

Αφράτα muffins με bluberries

Δεν υπάρχει καταλληλότερο και πιο... ανοιξιάτικο συνοδευτικό, από ένα muffin με blueberries για να απολαύσουμε τον απογευματινό καφέ στο μπαλκόνι. Η προετοιμασία της συνταγής κρατάει περίπου 20 λεπτά και για να την πραγματοποιήσεις θα χρειαστείς τα εξής:

220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Αγίου Γεωργίου
100 γρ. ζάχαρη
3 κ.γ. baking powder
3/4 κ.γ. αλάτι
1 αυγό
1/3 φλ. Σπορέλαιο
3/4 φλ. γάλα φρέσκο
2 φλ. φρέσκα blueberries

Υλικά για το topping:
30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. καστανή ζάχαρη
1 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό, κρύο
1 λεμόνι (ξύσμα)

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το backing powder, το αλάτι και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε το αυγό και το προσθέτουμε στον κάδο, μαζί με το λάδι και το γάλα. Χτυπάμε καλά με το σύρμα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί. Προσθέτουμε τα blueberries και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα για να μην τα διαλύσουμε. Γεμίζουμε τις φόρμες για cupcake ¾ και συνεχίζουμε με το topping. Βάζουμε σε ένα μικρό μπολ τη ζάχαρη, το λεμόνι, το αλεύρι και το βούτυρο. Σπάμε με την άκρη ενός πιρουνιού τα υλικά, μέχρι να γίνουν crumbles και γαρνίρουμε με αυτό την κορυφή των muffins. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C.

999777

Ζουμερά νηστίσιμα brownies

444

Εάν θέλεις να στραφείς σε μία πιο φυτική διατροφή, αλλά δεν θες να αποχωριστείς τη σοκολάτα, τότε πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις τα ζουμερά νηστίσιμα brownies, ενώ είναι εξαιρετικό δεκατιανό και για τα μικρά σου! Για να τα πραγματοποιήσεις θα χρειαστείς τα εξής υλικά:

260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Αγίου Γεωργίου
250 ml νερό
180 γρ. ζάχαρη καστανή
180 γρ. ζάχαρη λευκή
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
75 γρ. κακάο
120 ml σπορέλαιο
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
80 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας

Βάζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα 130 γρ. από το αλεύρι μαζί με νερό και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας, μέχρι να σχηματιστεί ένα κολλώδες μείγμα. Βγάζουμε το σκεύος από το μάτι της κουζίνας και το αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε την καστανή με τη λευκή ζάχαρη, το αλάτι, τη βανίλια, το κακάο, το σπορέλαιο και ανακατεύουμε. Αναμειγνύουμε το περιεχόμενο με το μείγμα από το αλεύρι, ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά με μία κουτάλα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί. Προσθέτουμε άλλα 130 γρ. αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, σταγόνες σοκολάτας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Λαδώνουμε μία φόρμα ή ένα ταψάκι και απλώνουμε το μείγμα μας ομοιόμορφα στην επιφάνεια. Ψήνουμε το γλυκό μας σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 30 λεπτά και έπειτα, περιμένουμε άλλα 10 λεπτά για να κρυώσει και να το σερβίρουμε!

Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως εμείς καθορίζουμε τις γευστικές μας συνήθειες, για αυτό μπορούμε να κάνουμε πάντα μικρές μετατροπές σε κλασικές homemade συνταγές, που θα τις φέρουν πιο κοντά στα γούστα μας!

#myloiagiougeorgiou #alevri #recipes #instafood #baking