Πάσχα στο σπίτι: Εύκολες και πρωτότυπες συνταγές για να γιορτάσεις εντός

Πάσχα στο σπίτι: Εύκολες και πρωτότυπες συνταγές για να γιορτάσεις εντός

Μαγειρεύουμε μαζί!

Το γεγονός πως «μένουμε σπίτι», σημαίνει πως φέτος θα ζήσουμε ένα πολύ… διαφορετικό Πάσχα από όλα τα προηγούμενα. Ωστόσο, ακόμη και αν έχουμε περιορίσει τις μετακινήσεις μας στο ελάχιστο, προστατεύοντας τον εαυτό μας και τους γύρω μας, αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε και να γιορτάσουμε το Πάσχα με κάθε επισημότητα! Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, θα βάψουμε κόκκινα αυγά με τα παιδιά μας, θα ψήσουμε νόστιμα κουλούρια και τσουρέκια, ακόμα μπορούμε να φτιάξουμε και δικές μας, χειροποίητες λαμπάδες για όλη την οικογένεια.

Να ξέρεις πως μία επίσκεψη στη σελίδα alevri.com των Μύλων Αγίου Γεωργίου, θα σου δώσει όλη την έμπνευση που χρειάζεσαι, για να εξελίξεις τη μαγειρική σου με τα πιο απλά υλικά και να αναβαθμίσεις ακόμη και τις πιο γνώριμες γεύσεις!

xxxx

Τυρόπιτα με πιπεριές Φλωρίνης

Ένα από τα ορεκτικά που δεν πρέπει να λείπει από κανένα γιορτινό γεύμα, είναι φυσικά η τυρόπιτα. Είναι μια επιλογή που αγαπάνε μικροί και μεγάλοι, ενώ τα κομμάτια που περισσεύουν, μπορούν να καταναλωθούν και τις επόμενες ημέρες. Για να πραγματοποιήσεις τη συνταγή με μία επιπλέον... χρωματιστή προσθήκη, θα χρειαστείς τα εξής υλικά:

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Αγίου Γεωργίου
200 ml νερό
100 ml ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι
1 κ.γ. αλάτι
1 kg φέτα
4 πιπεριές Φλωρίνης
5 αυγά
100 γρ. γιαούρτι
πιπέρι

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το νερό, το λάδι, το ξύδι, το αλάτι και τα χτυπάμε με τον γάντζο, μέχρι η ζύμη μας να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Τη ντύνουμε με μία διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για την επόμενη ώρα.

Συνεχίζουμε τρίβοντας τη φέτα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τις πιπεριές που έχουμε ψιλοκόψει σε λεπτές λωρίδες, τα αυγά, το γιαούρτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε έξι ίσα μέρη και τα απλώνομαι σε μία αλευρωμένη επιφάνεια, μέχρι το φύλλο να γίνει λεπτό. Κόβουμε τα πέντε από τα έξι φύλλα, σε τέσσερα κομμάτια. Τοποθετούμε τα φύλλα το ένα δίπλα στο άλλο σε κάθε επιφάνεια του ταψιού και με το μεγαλύτερος μέρος του φύλλου μέσα στο ταψί, ενώ κρατάμε ένα φύλλο για το τέλος. Την ίδια στιγμή, λαδώνουμε τα φύλλα με ένα πινέλο, χωρίς όμως να τα ακουμπάμε. Ρίχνουμε τη γέμιση στο ταψί και την απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια των φύλλων. Καλύπτουμε τη γέμιση με το τελευταίο φύλλο, γυρνάμε τις άκρες του από έξω προς τα μέσα, χαράζουμε με ένα μαχαίρι την επιφάνεια της πίτας και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.

Ψήνουμε την πίτα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C και μία ώρα αργότερα, είναι έτοιμη για σερβίρισμα!

4443333

Αφράτο κέικ με σοκολατένια πασχαλινά αυγά

Για εμάς που τα μικρά μας έχουν βαρεθεί το τσουρέκι, να είστε σίγουρες πως το κέικ με σοκολατένια πασχαλινά αυγά θα τα ξετρελάνει! Για να το πραγματοποιήσεις, θα πρέπει να έχεις τα εξής υλικά:

500 γρ. Φαριν Απ Μύλοι Αγίου Γεωργίου
250 γρ. βούτυρο αγελάδας σε θερμοκρασία δωματίου
150 ml γάλα φρέσκο
100 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 βανίλια
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
400 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
80 γρ. σοκολατένια αυγά (σε μικρά κομμάτια)

Ξεκινάμε αναμειγνύοντας το βούτυρο με τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ. Τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα, χρησιμοποιώντας το φτερό για 4 με 5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα μας. Κατεβάζουμε την ταχύτητα στη μέση και προσθέτουμε τα αυγά. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει ενιαίο. Σταδιακά προσθέτουμε το γάλα, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και ρίχνουμε 250 γρ. Φαρίν Απ. Συνεχίζουμε το χτύπημα με χαμηλή ταχύτητα και ρίχνουμε σιγά σιγά και το υπόλοιπο.

Όταν το μείγμα ομοιογενοποιηθεί, προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας και τα ανακατεύουμε με το περιεχόμενο του μίξερ, χρησιμοποιώντας μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τα τοιχώματα από τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε και έπειτα, ρίχνουμε σε αυτή το μείγμα μας ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα. Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο, με την ένδειξη «αέρα» στους 180 °C και σε μία ώρα μπορούμε να το ξεφουρνίσουμε.

1112222

Χορταστικά πιτάκια με αρνί

Μπορεί φέτος να μην ψήσουμε παραδοσιακά τον οβελία, όμως μπορείς πάντα να έχεις έμπνευση για φανταστικές δημιουργίες! Γιατί να μην δοκιμάσεις να βάλεις το αρνί μέσα σε πιτάκια φέρνοντας το Πάσχα στο τραπέζι σου πιο εύκολα; Να είσαι σίγουρη πως μόλις δοκιμάσετε τα πιτάκια με αρνί, θα γίνουν αμέσως το νέο οικογενειακό σας έθιμο! Για να τα ετοιμάσεις θα χρειαστείς τα παρακάτω υλικά:

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Αγίου Γεωργίου
280 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
140 ml ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
300 γρ. ψητό αρνί, σε μικρά κομμάτια
100 γρ. ψητές πατάτες, λιωμένες με πιρούνι
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
100 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο (γραβιέρα, κεφαλοτύρι, κλπ)
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
πιπέρι

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και τα χτυπάμε για 2 με 3 λεπτά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε με το χέρι, μέχρι η ζύμη μας να γίνει μαλακή και εύπλαστη, έπειτα την αφήνουμε στην άκρη να «ξεκουραστεί» για 20 λεπτά.

Για την προετοιμασία της γέμισης, θα βάλουμε το αρνί, τις πατάτες, το γιαούρτι, το τυρί, τον μαϊντανό, το πιπέρι σε ένα μπολ και θα τα ανακατέψουμε, μέχρι το μείγμα να ομοιογενοποιηθεί.

Στη συνέχεια, κόβουμε τη ζύμη σε 8 με 10 κομμάτια, τα οποία θα απλώσουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη σε μία αλευρωμένη επιφάνεια, δίνοντας στα κομμάτια ένα ορθογώνιο σχήμα με πάχος 1 με 1.5 εκ.

Τοποθετούμε δύο κουταλιές γέμιση στο κέντρο κάθε κομματιού, κλείνουμε το πιτάκι μαζεύοντας τις άκρες του προς τα μέσα και τα τοποθετούμε ένα ένα στο ταψί που έχουμε επιστρώσει με λαδόκολλα.

Τρυπάμε την επιφάνεια από το κάθε πιτάκι με το πιρούνι και τα περνάμε απαλά ελαιόλαδο με ένα πινέλο. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190°C, για 35-40 λεπτά και τα βγάζουμε, μόλις αρχίσει το φύλλο τους να χρυσίζει.

#myloiagiougeorgiou #alevri #recipes #instafood #baking