Τελικά ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να πετύχεις το τέλειο σφιχτό αβγό;

Τελικά ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να πετύχεις το τέλειο σφιχτό αβγό;

Όχι, δεν είσαι η μόνη που δεν το πετυχαίνεις!

Πραγματικά δεν ξέρω γιατί υπάρχει η φράση «ούτε ένα αβγό δεν ξέρει να βράσει» για το άτομο εκείνο που γενικά δεν έχει ιδέα από μαγειρική, αλλά θα ήθελα να τονίσω, ότι το βράσιμο ενός σωστού αβγού, δεν είναι ούτε εύκολο ούτε και πάντα πετυχημένο.

Μιλώντας ως άτομο που δεν έχει ιδέα από μαγειρική λοιπόν, και έχοντας επιχειρήσει πολλές φορές να βράσω ένα αβγό, παρατήρησα με μεγάλη μου λύπη, ότι όλες μου οι προσπάθειες στέφονταν με μεγάλη αποτυχία.

Είτε μου άνοιγε κατά τη διάρκεια του βρασμού, είτε πετούσα το μισό στο καθάρισμα, είτε ήταν τόσο μελάτο, που δεν μπορούσα να το φάω.

Και επειδή το αβγό το αγαπώ και το θέλω στη διατροφή μου, αποφάσισα να το ψάξω λίγο παραπάνω μπας και καταλάβω επιτέλους ποιο είναι το μυστικό εκείνο που θα μου δώσει την τέλεια υφή. Και το βρήκα!

Αν λοιπόν θέλεις τέλεια σφιχτά αβγά για να τα απολαύσεις στο σάντουιτς ή στο burger σου, δεν έχεις παρά να τα βράσεις 13 λεπτά (όχι 5 που μου είχαν πει) και να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου (όχι κατευθείαν από το ψυγείο όπως επίσης μου είχαν πει).

Ακόμη ένα λάθος που κάνουν πολλοί, είναι ότι αρχίζουν να μετράνε τα λεπτά από τη στιγμή που το αβγό μπει στην κατσαρόλα, ενώ κανονικά ο χρόνος μετράει από τη στιγμή που θα βράσει το νερό! Και έξτρα tip: Βάλτε στην κατσαρόλα λίγο ξύδι ή αλάτι!

Καλή επιτυχία. Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρεις, δοκίμασε με μακαρόνια που είναι πιο εύκολα!