Σοκολάτα: Δεν εντυπωσιάζει μόνο με τη γεύση της αλλά και με τα σχέδια που μπορείς να κάνεις (video)

Σοκολάτα: Δεν εντυπωσιάζει μόνο με τη γεύση της αλλά και με τα σχέδια που μπορείς να κάνεις (video)

Δε φαντάζεσαι τι μπορείς να κάνεις με λίγη λιωμένη σοκολάτα και υλικά που έχεις στην κουζίνα σου!

Σοκολάτα η αγαπημένη! Σοκολάτα η θεϊκή. Σοκολάτα η απόλυτη!

Αυτές είναι φράσεις που έχεις διαβάσει κι έχεις ακούσει πολλές φορές. Ποιος μπορεί να πει το αντίθετο όμως;

Οι Αζτέκοι χρησιμοποιούσαν τους καρπούς του κακάο - αφού πρώτα τους έτριβαν μεταξύ τους και τους έκαναν σκόνη - για την παρασκευή ενός ροφήματος που το ονόμαζαν τσοκολάτλ. Το ρόφημα αυτό, στο οποίο πρόσθεταν και άλλα μπαχαρικά, το έπιναν ζεστό και θεωρούσαν ότι ήταν χωνευτικό, δυναμωτικό και το καλύτερο φάρμακο της εποχής εκείνης, που μπορούσε να γιατρέψει κάθε αρρώστια.

5 λόγοι να ερωτευτείς τη μαύρη σοκολάτα και να την απενοχοποιήσεις

Σήμερα η σοκολάτα παίρνει πολλές μορφές και αποτελεί το κύριο συστατικό για τη δημιουργία πολλών γλυκών και αλμυρών συνταγών.


https://www.instagram.com/p/CRq5J9JDHEO

Η σοκολάτα όμως πια έχει πάρει και μια νέα διάσταση, διακοσμητική! Πόσοι δεν τη χρησιμοιούν για να φτιάξουν αριστουργήματα που ναι μεν είναι βρώσιμα αλλά λυπάσαι πραγματικά να τα χαλάσεις και να τα φας.

Αυτά τα σχέδια θα σου δείξουμε στο video που ακολουθεί, tips που θα σε κάνουν τον πιο μαγικό pastry chef που φαντάστηκες ποτέ.

Όταν δεις αυτό το video θα διαπιστώσεις πως όλα μπορείς να τα κάνεις και να μοιάζουν τόσο εύκολα! Η αγαπημένη μας σοκολάτα μπορεί να διακοσμήσει υπέροχα όλα τα γλυκά μας. Τα τρικς για να το καταφέρεις είναι αμέτρητα!

Δες τι μπορείς να κάνεις με φούσκες περιτυλίγματος, με φύλλα, με θήκες cupcakes και κορνέ... Αυτές οι ιδέες θα πάνε σε άλλο επίπεδο τα γλυκά σου!