Carrot Day σήμερα και ώρα να γιορτάσεις με αυτήν τη βελουτέ σούπα καρότου με «άρωμα» πορτοκαλιού!

Carrot Day σήμερα και ώρα να γιορτάσεις με αυτήν τη βελουτέ σούπα καρότου με «άρωμα» πορτοκαλιού!

Τι θα έλεγες, λοιπόν, αν με αφορμή τη φετινή Carrot Day, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Απριλίου.

Αν προσπαθείς να ακολουθείς μία ισορροπημένη διατροφή, τότε μάλλον υπάρχει κάτι που σε απασχολεί αρκετά, κάθε φορά που μαγειρεύεις ή πηγαίνεις στο σούπερ μάρκετ για τις αγορές της εβδομάδας. Τι είναι αυτό; Ότι θέλεις να γνωρίζεις πως τα γεύματά σου, περιέχουν αγνές πρώτες ύλες, δηλαδή συστατικά που ενισχύουν τον οργανισμό σου και συμβαδίζουν με τον υγιεινό τρόπο ζωής που έχεις επιλέξει.

Πώς μπορείς, λοιπόν, να είσαι σίγουρη πως κάνεις κάθε φορά τις σωστές επιλογές για τη διατροφή σου; Επιλέγοντας ως «πρωταγωνιστές» των πιάτων σου, υλικά που έχουν υψηλή θρεπτικά αξία, όπως το καρότο, το οποίο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, φυτικές ίνες, σίδηρο, ασβέστιο και μαγνήσιο. Τι θα έλεγες, λοιπόν, αν με αφορμή τη φετινή Carrot Day, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Απριλίου, να τολμούσες μία συνταγή που θα σου σύστηνε την πιο λαχταριστή πλευρά αυτού του διατροφικού «συμμάχου»;

Αν η σκέψη και μόνο σε ενθουσιάζει, συνέχισε να διαβάζεις, καθώς σου παρουσιάζουμε αναλυτικά τα βήματα, για να δημιουργήσεις μία πεντανόστιμη βελουτέ σούπα καρότου με «άρωμα» πορτοκαλιού, δηλαδή ένα ιδιαίτερο, αλλά εύκολο πιάτο, το οποίο περιλαμβάνει τον Knorr «Σπιτικό» Ζωμό Λαχανικών και υπόσχεται να αναβαθμίσει τη διατροφή σου.

Η πιο λαχταριστή βελουτέ σούπα καρότου με «νότες» πορτοκαλιού

Να θυμάσαι πως σε ό,τι αφορά στους μαγειρικούς πειραματισμούς ή τη διατροφή σου εν γένει, ο κανόνας «less is better», μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμος. Διότι λίγα, αγνά και ποιοτικά υλικά, είναι όλα όσα χρειάζεσαι στην κουζίνα σου, για να δημιουργήσεις θρεπτικά και νόστιμα πιάτα, τα οποία θα σε βοηθήσουν να πετυχαίνεις τους διατροφικούς σου στόχους.

Ένα από αυτά τα πιάτα είναι και η βελουτέ σούπα καρότου με «νότες» πορτοκαλιού, την οποία μπορείς να δοκιμάσεις, συγκεντρώνοντας στον πάγκο της κουζίνας σου τα εξής υλικά:

  • 25 γρ. βούτυρο

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  • 1 τεμάχιο Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών

  • 500 γρ. καρότα κομμένα σε μικρά κομμάτια

  • Xυμό ενός πορτοκαλιού

  • Ξύσμα από μισό πορτοκάλι

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

  • Κρέμα γάλακτος για το σερβίρισμα

  • Φρυγανισμένο ψωμί για το σερβίρισμα

Θα ξεκινήσεις τη συνταγή σου, ζεσταίνοντας το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και μετά θα προσθέσεις το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το αλάτι. Αφού αφήσεις το κρεμμύδι να καραμελώσει και να μαλακώσει για 10 λεπτά, το επόμενο βήμα είναι να προσθέσεις τα καρότα και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Θα ανακατέψεις καλά τα υλικά για 3 με 4 λεπτά και στη συνέχεια, θα προσθέσεις το απαραίτητο υλικό για να δώσεις έξτρα άρωμα και γεύση στο πιάτο. Ο λόγος, φυσικά, για τον Knorr «Σπιτικό» Ζωμό Λαχανικών, έναν αρμονικό και γευστικά πλούσιο συνδυασμό προσεκτικά επιλεγμένων συστατικών, που έχουν βράσει σε χαμηλή φωτιά για αρκετή ώρα και έχουν συμπυκνωθεί πρωτοποριακά σε μία μικρή συσκευασία. Έπειτα, θα χαμηλώσεις τη φωτιά και θα περιμένεις για 20 με 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν επαρκώς τα καρότα.

Αφού μαλακώσουν τα καρότα, θα τα τοποθετήσεις σε ένα μπλέντερ και θα τα χτυπήσεις καλά, μέχρι να μετατραπούν σε ένα κρεμώδες, ομοιόμορφο μείγμα. Έπειτα, θα ρίξεις τον χυμό πορτοκαλιού. Θα προσθέσεις πιπέρι και περισσότερο αλάτι -αν χρειάζεται- και θα σερβίρεις το πιάτο σου με λίγη κρέμα γάλακτος, η οποία θα δώσει μία επιπλέον νοστιμιά στο φαγητό. Επίσης, μπορείς να συνοδεύσεις τη βελουτέ σούπα καρότου με λίγο φρυγανισμένο ψωμί.

NT_Carrot-Day_Knorr-@Queen.gr-(04-04)_OK_html_b633b3293672e973.gif

Ένα τόσο σπέσιαλ occasion, όπως η Carrot Day, είναι μία αφορμή να περάσεις δημιουργικό χρόνο στην κουζίνα σου, ανακαλύπτοντας τρόπους, συνταγές και εκλεκτά, αγνά υλικά που θα βελτιώσουν τη διατροφή σου. Και ένα από αυτά τα υλικά είναι και ο Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών, ο οποίος σου υπενθυμίζει καθημερινά πως «every occasion is a Knorr inspiration»!