Τίποτε δεν πάει χαμένο: πουτίγκες με σοκολατένια πασχαλινά αυγά

Τίποτε δεν πάει χαμένο: πουτίγκες με σοκολατένια πασχαλινά αυγά

Αν σας μείνανε στο ψυγείο σοκολατένια μικρά αυγουλάκια φτιάξτε αυτές τις υπέροχες πουτίγκας σοκολάτας σε 3 βήματα.

Επειδή τίποτε δεν πρέπει να πετιέται, δώστε στα σοκολατένια αυγουλάκια μια δεύτερη ευκαιρία στην κουζίνα σας.

Υλικά
125 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια
150 γραμμάρια βούτυρο, κομμένο σε κύβους
3 αυγά
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1/3 του φλιτζανιού απλό αλεύρι
1/3 του φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλιά της σούπας κακάο σε σκόνη
6 μικρά πασχαλινά αυγά σοκολάτας

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βουτυρώστε έξι πυρίμαχα φορμάκια. Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μαγειρέψτε ανακατεύοντας τη σοκολάτα και το βούτυρο για 2-3 λεπτά. Αφήστε το μείγμα σας 10 λεπτά να κρυώσει.
2. Με το μίξερ χτυπήστε τα αυγά και τη ζάχαρη. Προσθέστε τα δύο είδη αλευριού και το κακάο κοσκινισμένα και ανακατέψτε. Συνεχίστε το ανακάτεμα προσθέτοντας το μείγμα σοκολάτας.
3. Μοιράστε με ένα κουτάλι το μείγμα σας στα φορμάκια. Πατήστε από 1 αυγό στο κέντρο κάθε πουτίγκας και ψήστε για 10-12 λεπτά μέχρι να σκληρύνουν ελαφρώς οι άκρες και το κέντρο να είναι ακόμη μαλακό. Αναποδογυρίστε τις πουτίγκες σας σε πιάτα και σερβίρετε με σαντιγί, κρέμα ζαχαροπλαστικής ή παγωτό.

Διαβάστε επίσης:

Πουτίγκα πορτοκαλιού με σάλτσα πορτοκαλιού