Ενόψει 25ης Μαρτίου: Μυστικά μαγειρικής για τον πιο νόστιμο μπακαλιάρο που έχεις φάει ποτέ

Ενόψει 25ης Μαρτίου: Μυστικά μαγειρικής για τον πιο νόστιμο μπακαλιάρο που έχεις φάει ποτέ

Tips για να γλείφουν όλοι τα δάχτυλά τους

Εορτασμός της 25ης Μαρτίου χωρίς μπακαλιάρο δε νοείται, για αυτό κι εμείς σήμερα θα σου παρουσιάσουμε μερικά απλά, αλλά θαυματουργά tips για πεντανόστιμο μπακαλιάρο, ώστε να είσαι έτοιμη την Παρασκευή.

Πάμε να δούμε τα μυστικά:

- Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να κόψεις τον μπακαλιάρο σε κομμάτια και να τον βάλεις από το προηγούμενο βράδυ σε μια λεκάνη με νερό. Μέχρι να τον μαγειρέψεις την επόμενη ημέρα, μην ξεχάσεις να αλλάξεις τουλάχιστον δύο φορές το νερό του. Με αυτόν τον τρόπο θα πετύχεις το τέλειο ξαλμύρισμα του ψαριού!
- Ο χυλός του κουρκουτιού θα πρέπει να είναι σχετικά σφιχτός και να μη ρέει εύκολα από το κουτάλι. Για ακόμη πιο γευστικό αποτέλεσμα πρόσθεσε στη συνταγή σου πάπρικα, κύμινο ή κάρυ!
- Πριν ρίξεις το κουρκούτι πάνω στον μπακαλιάρο βεβαιώσου πως το ψάρι είναι στεγνό, καθώς και ότι έχει αλευρωθεί. Μόνο έτσι θα κολλήσει άψογα το κουρκούτι πάνω στο ψάρι.
- Για επιτυχημένο τηγάνισμα και σούπερ τραγανό αποτέλεσμα τα μυστικά είναι δύο: πρώτον το κουρκούτι θα πρέπει να είναι κρύο (τοποθέτησέ το στο ψυγείο για τουλάχιστον 1μιση ώρα) και δεύτερον φρόντισε να τηγανίσεις τον μπακαλιάρο σε καυτό λάδι –και όχι απλώς σε ζεστό.

Καλή επιτυχία!

Διάβασε ακόμα

Μπακαλιάρος αλά σπετσιώτα: Υποδεχτείτε την 25η Μαρτίου με την πιο λαχταριστή συνταγή!

Μπακαλιάρος συνοδεία σκορδαλιάς. Να τον αποφύγουμε ή μήπως όχι;