Καλοκαιρινά μύδια σβησμένα με κρασί

Ήρθε η ώρα να το ρίξετε έξω και να τιμήσετε τα μαλάκια και τα όστρακα που ταιριάζουν τόσο στο καλοκαίρι που μόλις μπήκε. Αν επιλέξετε σωστά τα μύδια σας -μόνο τα ανοιχτά μύδια είναι τα φρέσκα- τότε θα φτιάξετε ένα υπέροχο και μυρωδάτο πιάτο, για να μοσχομυρίσει το σπίτι σας θάλασσα.

Υλικά
2 κιλά μύδια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ποτήρι άσπρο κρασί
½ λεμόνι
15 γρ. αλεύρι
50γρ βούτυρο
1 ματσάκι δενδρολίβανο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
1. Πλένετε καλά τα μύδια. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνεται το βούτυρο και τσιγαρίζεται το σκόρδο. Σβήνεται το σκόρδο με το κρασί και προσθέτετε τα μύδια και ανακατεύετε.

2. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε το δενδρολίβανο. Βάζετε τα μύδια να βράσουν μέχρι να γίνουν και στη συνέχεια τα βγάζετε από το ζουμί τους και βάζετε σε μία πιατέλα.

3. Προσθέτε στο ζουμί το αλεύρι και το βούτυρο και ανακατεύετε σε σιγανή φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αφού δέσει την περιχύνετε πάνω από τα μύδια.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ