Γεμιστή πέστροφα στα κάρβουνα

Γεμιστή πέστροφα στα κάρβουνα

Φανταστείτε την σκηνή: ηλιόλουστη μέρα, φρέσκα ψάρια, μπάρμπεκιου και υπέροχες μυρωδιές να γεμίζουν την αυλή σας. Όπως σας έχουμε πει τόσες φορές δεν υπάρχει τίποτα πιο καλοκαιρινό από ζουμερό ψαράκι στη σχάρα γεμάτο μυρωδικά. Αν το ψάρι είναι φρέσκο δεν θα χρειαστεί καν συνοδευτικό για να σας χορτάσει, αφού η γεύση του και μόνο θα σας αποζημιώσει.

Υλικά
4 μέτριες πέστροφες
1 κούπα αμύγδαλα
Δενδρολίβανο
Λεμόνι
Ελαιόλαδο
Κόκκινο πιπέρι, αλάτι

Εκτέλεση
1. Πασπαλίζετε τις πέστροφες με αλάτι και πιπέρι, μέσα αλλά και έξω. Χτυπάτε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ με λίγο αλάτι και γεμίζετε το εσωτερικό κάθε πέστροφας.
2. Συνεχίζετε πασπαλίζοντας με το δενδρολίβανο στο εσωτερικό τους αλλά και εξωτερικά. Τις βάζετε πάνω στη σχάρα και τις αφήνετε να ψηθούν και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσει η σάρκα τους.
3. Προς το τέλος του ψησίματος γαρνίρετε τες με χυμό λεμονιού.