Θαλασσινές ταλιατέλες

Δεν γίνεται να πας σε νησί διακοπές και να μην δοκιμάσεις μία λουκούλλεια μακαρονάδα με θαλασσινά. Όστρακα, καλαμαράκια και γαρίδες όλα μαζί στο τηγάνι με υπέροχες ταλιατέλες να τα συνοδεύουν, η πανδαισία γεύσεων δεν που τελειώνει ποτέ.

Υλικά
250γρ. καλαμαράκια κομμένα σε φέτες
250γρ. μύδια
250γρ γαρίδες καθαρισμένες
500γρ ταλιατέλες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κούπα χυμό ντομάτας
1 ποτήρι κονιάκ
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
½ κούπα ελαιόλαδο
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Μπούκοβο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
1. Ετοιμάζετε τις ταλιατέλες όπως αναφέρετε στις οδηγίες στο πίσω μέρος του πακέτου.
2. Σε ένα βαθύ, μεγάλο τηγάνι σοτάρετε τα κρεμμύδια σε 3 κουταλιές ελαιόλαδο. Ση συνέχεια, προσθέτετε τα θαλασσινά και τα αφήνετε να κάψουν για 3-4 λεπτά. Τα σβήνετε με το κονιάκ και το κόκκινο κρασί και ανακατεύετε.
3 .Συνεχίζετε με τον χυμό ντομάτας τα μυρωδικά, το μπούκοβο και αλατοπιπερώστε. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε τα καλαμαράκια να βράσουν στο αλκοόλ, σε σιγανή φωτιά.
3. Λίγο πριν τα απομακρύνετε από την φωτιά ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύετε. Ρίχνετε τα θαλασσινά στα ζυμαρικά και ανακατέψτε καλά.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ