Γαρίδες με σος τζίντζερ και βερίκοκο

Οι γαρίδες μπορούν να γίνουν ένα ιδανικό ορεκτικό και επειδή πιθανότατα έχετε βαρεθεί να τις τηγανίζετε, μπορείτε να δοκιμάσετε μία εύκολη συνταγή που είναι γκουρμέ και γευστική.

Υλικά
1 κιλό γαρίδες (περίπου 16) που τις έχετε καθαρίσει και έχετε αφαιρέσει το σκελετό τους
1 κούπα μαρμελάδα βερίκοκο
1 κουταλιά φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
Αλατοπίπερο

Εκτέλεση
1. Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίξτε τα 3/4 της κούπας της μαρμελάδας βερίκοκο, το τζίντζερ, αλατοπίπερο.
2. Ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα για 2 με 4 λεπτά.
3. Kαθαρίστε και αφαιρέστε το κέλυφος από τις γαρίδες.
4. Απλώστε τις γαρίδες σε ένα ταψί και ρίξτε τρεις κουταλιές από τη σος βερίκοκο που έχετε φτιάξτει.
5. Ρίξτε τες σε μία κατσαρόλα με νερό και αφήστε να γίνουν. Θέλουν περίπου τέσσερα λεπτά.
6. Σερβίρετε με την υπόλοιπη σος.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ