Χρυσαφένιοι, τραγανοί και πεντανόστιμοι καβουροκεφτέδες!

Χρυσαφένιοι, τραγανοί και πεντανόστιμοι καβουροκεφτέδες!

Σε μόλις 4 βήματα

Κεφτές, το πιο υπέροχο πράγμα στα καλοκαιρινά τραπέζια. Καβουρόψιχα, ένα μικρό διαμάντι του καλοκαιρινού μενού. Βάλτε τα μαζί και φτιάξτε μικρές μπουκιές ευτυχίας που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά
0,5 κιλό καβουρόψιχα
1/2 κούπα τριμμένη φρυγανιά
1 αβγό χτυπημένο
1κ.σ. μαγιονέζα
1κ.σ. μουστάρδα Dijon
2κ.σ. βούτυρο
1κ.σ. mix μπαχαρικών (κανέλα, κάρδαμο, σκόρδο, ginger, πιπέρια κ.α) - Δεν είναι ανάγκη να τα βάλετε όλα
1κ.σ. γλυκόξινη σάλτσα

Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ ανακατέβετε καλά τη φρυγανιά και την καβουρόψιχα.
2. Πρόσθετε το αβγό, τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, τη σάλτσα και τα μπαχαρικά. Ανακατέψτε προσεκτικά και χωρίς ένταση για να μην χαλάσετε την καβουρόψιχα.
3. Πλάστε τους κεφτέδες στο μέγεθος που θέλετε.
4. Κάψτε σε ένα βαθύ τηγάνι αρκετό λάδι. Τηγανίστε μέχρι οι καβουροκεφτέδες σας να πάρουν μία βαθιά χρυσή απόχρωση και σερβίρετέ τους ζεστούς.